Aşa arată casa în care te simţi ca în vacanţă!

Citeste tot despre: 

Începe sezonul vacanţelor, iar temperaturile ridicate care ne aşteaptă în următoarele 3-4 luni ne fac să tânjim după mare, apă, nisip, relaxare pe un şezlong pe plajă. Cei mai mulţi dintre noi vor avea parte de toate acestea 1-2-3 săptămâni, cât durează concediul. Restul timpului îl vom petrece în acelaşi apartament sufocant, cu mobilă banală. Dar de ce să nu-i dăm şi lui un aer mai proaspăt şi să ne facem vara mai plăcută, acasă? Nu e nevoie de prea mulţi bani. Micile decoraţiuni şi câteva idei inspirate sunt cheia pentru un decor ca al unei case de vacanţă.

O ancoră agăţată de perete, un hamac în camera de zi, câteva plante exotice şi o duzină de scoici presărate pe ici, pe colo, iată de ce ai nevoie pentru un aer de vacanţă chiar la tine acasă. Paleta de culori specifică peisajului marin conţine: albastru pentru mare, galben pal pentru nisip, verde pentru iarbă şi mult alb pentru strălucirea solară.

Primul pas pentru obţinerea unui decor în ton cu vara este îndepărtarea tuturor elementelor ce trimit cu gândul la iarnă. Pune de-o parte cuverturile, pernele moi şi călduroase, draperiile grele şi bogate. Adu în loc elemente vaporoase şi pline de prospeţime. Draperiile pot fi înlocuite cu perdele în culori vesele, deschise, iar cuverturile călduroase cu pleduri din pânză sau alte materiale uşoare.

Poţi renunţa definitiv la covor, deoarece vara se poartă pardoselile neacoperite. Dacă totuşi ideea unei pardoseli simple nu-ţi surâde, optează pentru covoare de mici dimensiuni, de culori deschise, vesele.

Stilul marin şi nuanţele de albastru, turcoaz, bleu, nu numai că dau un aspect estetic foarte elegant şi frumos, dar vor crea impresia de spaţiu mai larg şi aerisit. Se poate regăsi pe perete, sub forma unei bucăţi de tapet albastru, în pernuţele din living, în rame foto cu imagini din vacanţă, în tablouri, vase sau alte obiecte de decor.

Scoicile, nisipul decorativ din boluri şi steluţele de mare sunt elemente de bază într-un decor marin. Cu siguranţă ai adunat astfel de suveniruri în vacanţele tale. 

Pe perete, pune tablouri care să dea senzaţia unui peisaj de vară: valurile mării, o plajă, sau un lan de floarea-soarelui.

Poţi să-ţi achiziţionezi, pentru terasă sau balcon, câteva şezlonguri pliabile în nuanţe marinăreşti de alb şi albastru închis.

Pernuţele decorative e bine să fie în culori proaspete, de preferat modele cu fundal alb şi imprimeuri florale.

Florile nu trebuie să-ţi lipsească din casă. Alege câteva vase decorative din sticlă transparentă, de forme cilindrice, iar pe fundul lor poţi pune câteva pietre de râu. Umple-le cu apă, iar florile (spre exemplu margaretele) le poţi lăsa să plutească. 

Mai poţi aşeza pe mese, pervaz, birou sau la oglindă scoici de diferite dimensiuni, nisip, pietricele şi alte suveniruri adunate de la mare de anul trecut sau de acum.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1