Aşa alegi cea mai bună apă minerală

Ultima actualizare:

Canicula nu ne va lăsa să respirăm nici în zilele următoare, iar sfârşitul de săptămână vine cu temperaturi şi mai ridicate. În această perioadă, apa plată şi carbogazoasă nu ar trebui să-ţi lipsească din casă. Iată câteva sfaturi de care să ţii cont pentru a cumpăra cea mai bună apă minerală pentru tine şi familia ta!

Câtă apă trebuie să consumăm?

Specialiştii recomandă ca fiecare persoană să consume câte doi litri de apă pe zi. Însă, nu este o regulă generală. Cantitatea de apă trebuie să varieze în funcţie de vârsta pe care o avem, greutatea noastră, dar şi  de stilul de viaţă. De exemplu, o persoană care depune mult efort fizic trebuie să bea mai multă apă decât o persoană sedentară. Care este, totuşi, cantitatea pe care să o consumăm zilnic? Trebuie să ştii că 30 ml de apă/kilogram sunt suficienţi pentru o hidratare corectă. 

Ce bem? Apă plată sau apă carbogazoasă?

Apa se clasifică după conţinutul său în minerale. Apa oligominerală (plată) conţine între 50 şi 500 mg minerale/ litru. Apa minerală conţine între 500 şi 1500 mg minerale/litru, iar apa medicinală, care se consumă doar cu prescripţia medicului, conţine peste 1500 mg minerale/ litru. Deci, apa plată are un conţinut redus de minerale, iar apa carbogazoasă un conţinut mult mai mare. 

Nu cumpăra apă carbogazificată!

Pentru a nu mai exista confuzii: apa minerală carbogazoasă este o apă naturală, care se extrage din depozitul de exploatare sub această formă, carbogazoasă. Cea carbogazificată este, de fapt, o apă în care s-a adăugat o anumită cantitate de dioxid de carbon. Aceste ape nu sunt recomandate pentru că nu cunoaştem procedeul de obţinere a dioxidului de carbon.

Atenţie la nitraţi!

Apele, oricât de pure ar fi, conţin nitraţi, care sunt substanţe toxice. Concentraţia nitraţilor nu trebuie să depăşească 50 mg la litru. Când ajung în stomac, nitraţii se transformă în nitriţi, iar aceştia se transformă în nitrozamine, care sunt cancerigene. Nitriţii blochează hemoglobina, care nu mai transportă oxigenul la celule şi ţesuturi.

Nu este recomandată apa la PET!

Cea mai bună apă minerală plată sau carbogazoasă este cea ambalată la sticlă, nu la PET. Sticla trebuie să fie de culoare fumurie pentru ca lumina să nu-i degradeze substanţele. Dacă alegem sticlă de plastic, ftalaţii (particule fine rezultate prin descompunerea plasticului) din PET se pot transmite în apă în cazul în care ambalajul e lăsat în soare şi lumină.

Cum te ajută să slăbeşti

Există multe modalităţi de a păcăli foamea, iar una dintre acestea este consumul de apă înainte de masă. După un pahar cu apă băut înainte de micul dejun, prânz şi cină vei vedea că senzaţia de foame se va mai domoli, iar tu vei mânca mai puţin. În urma unor studii, s-a demonstrat faptul că dacă bei apă rece corpul are până la 70 de calorii pe zi. Iar asta pentru că organismul depune un anumit efort pentru a aduce apa consumată la temperatura normală a corpului. Astfel, consumă energie şi arde caloriile în plus. 

Apa cu calciu protejează oasele

Pentru că, în cele mai multe cazuri, alimentaţia nu este suficient de bogată în calciu, specialiştii ne recomandă să bem, după masă, apă minerală cu o cantitate mare de calciu. Nu trebuie să te aştepţi ca rezultatele să se simtă imediat, însă, treptat, nivelul calciului din organism creşte. Pe termen lung, consumul de apă minerală cu calciu are efect de prevenire a osteoporozei.

Megneziul alungă oboseala

Multe persoane cu un ritm de viaţă foarte activ se plâng de o stare de oboseală permanentă. La nivel fizic, este posibil să apară şi mici contracţii musculare involuntare. Aceste simptome semnalează carenţa de magneziu. Iar pentru a evita suplimentele alimentare, specialiştii recomandă consumul apei minerale care conţine magneziu. Dacă bei timp de 15 zile o astfel de apă, îţi vei recăpăta energia şi vei scăpa de oboseală.

Bicarbonatul de sodiu, bun pentru stomac

Beneficiile apei bogate în bicarbonat de sodiu se simt mult mai rapid. Bicarbonatul este un antiacid recunoscut, iar apele bogate în această substanţă cresc pH-ul de la nivelul sistemului digestiv şi combat hiperaciditatea gastrică. În plus, această apă ajută la rehidratarea şi remineralizarea organismului după un efort fizic intens. Apa cu bicarbonat asigură o mai bună funcţionare a sistemului muscular.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net