6 greşeli pe care le faci când te speli pe dinţi

Ultima actualizare:

    Cu toţii facem greşeli când ne spălăm pe dinţiFoto: Click!
Cu toţii facem greşeli când ne spălăm pe dinţiFoto: Click!

Nu e o surpriză că unul dintre motivele pentru care trebuie să te speli pe dinţi e evitarea cariilor. Dar dacă felul în care te speli pe dinţi nu e ajută la prevenirea lor, la căderea dinţilor şi la îmbolnăvirea gingiilor? Iată şase greşeli pe care le faci când te speli pe dinţi.

Adevărul e că mulţi facem greşeli când ne periem pe dinţi care pot să strice dantura. Iată ce obiceiuri proaste ai şi pe care ar trebui să le corectezi pentru a avea dinţi sănătoşi, conform huffingtonpost.com. 

1. Nu te speli suficient de mult timp

Majoritatea nu petrece destul timp periindu-şi dinţii. Dentiştii spun că ar trebui să petreci 2-3 minute splându-te pe dinţi, dar puţini oameni fac asta. Cel mai des, ne periem dinţii cel mult un minut, pentru că ne grăbim. Cronometrează-te, pentru a te asigura că petreci suficient timp. 

2. Nu te uiţi la ce faci

Trebuie să te uiţi în oglindă când te speli pe dinţi pentru a vedea unde se duce peria. E uşor să ratezi zona unde încep gingiile, cea mai importantă zonă. Acolo se adună bacteriile şi tartrul. Şi molarii din spate sunt importanţi. Mai mult, vei putea observa dacă ai dinţii ciobiţi sau dacă sunt pătaţi. 

3. Foloseşti prea multă forţă

Dacă periezi cu forţă, emailul dinţilor se poate crăpa. Dacă periezi cu forţă în laterale, poţi să răneşti gingia şi să creezi sensibilitate a gingiilor, care vor fi iritate. 

4. Foloseşti peria greşită

Trebuie să cumperi o perie moale, pentru a reduce riscurile. Totuşi, chiar dacă sunt moi, ele pot fi abrazive. Dacă dentistul îţi spune că trebuie să foloseşti o anumită periuţă, fă ce spune el. În plus, trebuie să înlocuieşti periuţa la trei luni, pentru că se adună bacterii în ea. Pentru a reduce riscul apariţiei bacteriilor, spală periuţa cu apă caldă după ce o foloseşti şi usuc-o bine. 

5. Foloseşte o pastă greşită

Pastele de dinţi cu praf de copt sunt bune la îndepărtarea petelor pentru că sunt abrazive, dar asta înseamnă că pot fi periculoase pentru dinţi. Pastele de dinţi pentru albire în schimb nu sunt un pericol pentru dantură. 

6. Nu te clăteşti bine

Un periaj bun îndepărtează placa de pe dinţi, dar ea rămâne în gură. De asta trebuie să fii atent şi să te clăteşti bine. Foloseşte apă de gură împotriva microbilor, fără alcool, dar şi apa simplă e foarte bună. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net