5 modalități de a-ți maximiza spațiul din casă

click.ro_-_cumpar_carti.jpg

Sursă foto: Hutomo Abrianto on Unsplash.com

Indiferent că locuiești într-o garsonieră sau ești nevoit să împarți apartamentul împreună cu familia ta, există întotdeauna diferite modalități de a maximiza spațiul mult dorit. Cu puțină creativitate îți poți rearanja mobilierul, corpurile de iluminat și oglinzile astfel încât să ai parte de confort și relaxare în propria locuință.

5 modalități de a-ți maximiza spațiul din casă

1. Adaugă oglinzi în camere

Un truc clasic de design interior pentru a face o cameră să arate și să se simtă mai mare este să adaugi o oglindă. Acest sfat pentru spații mici poate funcționa aproape oriunde în casa ta, indiferent de dimensiunea oglinzii. Joacă-te cu suprafețe care reflectă lumina în decorul din living, la intrare, dormitor sau chiar în bucătărie pentru a crea senzația de adâncime.

2. Vopsește pereții în culori deschise

Alegerea culorii potrivite pentru casa ta nu este o decizie ușor de luat, mai ales că există o gamă diversificată de nuanțe. Dar când vine vorba de spațiile mici, cel mai indicat este să alegi culori deschise deoarece și acestea reflectă mai mult lumina și fac încăperea să pară mai mare. Evită vopseaua întunecată și tapetul excesiv de îndrăzneț deoarece creează senzația de înghesuială și aglomerare.

3. Folosește paturile supraetajate

A trăi în spații mici cu copii înseamnă o mulțime de provocări. De la depozitarea jucăriilor până la birouri și rechizite, viața cu doi copii implică cumpărături duble pentru o singură cameră. O modalitate eficientă de a crea spațiu în camera copiilor sunt paturile supraetajate. Astfel, reușești să economisești o bună parte din spațiu pe care copiii îl pot folosi pentru joacă.

4. Utilizează rafturi pentru colțurile camerei

O altă idee benefică pentru spațiile mici este de a maximiza colțurile fiecărei camere! În loc să aranjezi biblioteca, biroul și alte piese de mobilier în centrul camerei, folosește colțurile și zonele înguste ale camerei pentru a crea senzația de spațiu deschis. Rafturile din colț sunt un truc inteligent de depozitare și de prezentare a obiectelor și plantelor de decor preferate.

5. Apelează la un serviciu „cumpăr cărți”

Iar dacă deții deja o bibliotecă mare ce îți ocupă un perete întreg din living poți apela la un anticariat care cumpără cărți. Cu ajutorul unui serviciu de achiziții de cărți îți lichidezi biblioteca. Cu siguranță, ai volume deja citite sau care nu-ți stârnesc interesul și tot ce faci este doar să le ștergi de praf de fiecare dată când faci curat. Apelând la un anticariat care face achiziții de cărți, cum este anticariatul CumparCarti.ro, acestea ajung la alți pasionați de lectură. Iar tu te vei bucura că ai suficient spațiu în casă.

De asemenea, apelând la serviciul „cumpăr cărți” vei contribui la menținerea sănătății mediului înconjurător. Cărțile tale ajung la alți pasionați de lectură care nu au întotdeauna buget pentru a-și achiziționa volume noi. Astfel, aceeași carte va fi citită de mai multe persoane fără să se mai consume altă cantitate de hârtie pentru tipărirea ei.

Acum, pentru că știi cum să-ți faci spațiu în casă, te poți apuca de treabă. Selectează volumele pe care nu le mai dorești, sună specialiștii în achiziții de cărți și desființează mobilierul de care nu mai ai nevoie.

Concluzie

Indiferent de dimensiunea reală a locuinței tale, poți crea cu ușurință senzația de spațiu mare. Tot ce ai nevoie este un strop de creativitate și curajul de a experimenta.

Adevăratul truc este să cauți întotdeauna modalități inteligente de a utiliza spațiul pe care îl ai deja. Găsește modalități de a maximiza orice suprafața pătrată oriunde poți. Creează spațiu de depozitare în locuri neașteptate, utilizează rafturi verticale și renunță la biblioteca mare și veche prin serviciul „cumpăr cărți.”

Și nu uita un detaliu esențial! Nu trebuie să arate perfect. Trebuie doar să te simți confortabil și să ai mereu o stare de bine când ajungi acasă.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1