4 măsuri necesare pentru a avea angajați sănătoși și proactivi

angajat.jpg

Foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Cele mai importante atuuri ale unei companii sunt angajații și este important ca societățile să acorde o atenție deosebită bunăstării acestora. Cu o epidemie de coronavirus activă și debutul sezonului de gripă, angajatorii trebuie să depună eforturi susținute pentru a avea grijă de sănătatea echipei. În plus, încurajarea unor obiceiuri sănătoase la nivel de organizație va aduce doar câștiguri: reducerea numărului zilelor de concediu medical, creșterea productivității, încurajarea muncii în echipă și evitarea accidentelor de muncă.

Cum în ultimul an atenția s-a îndreptat asupra sănătății și asupra stilului de viață pe care îl adoptăm, multe companii se văd nevoite să-și schimbe politicile și să genereze diverse beneficii pentru angajați tocmai din dorința de a-i păstra și proteja. Așadar, potrivit specialiștilor, trebuie implementate patru schimbări pentru a crea o companie care promovează o viață sănătoasă și sprijină fiecare individ.

Concentrați-vă asupra prevenției

Prevenția este mult mai accesibilă și mai ieftină decât tratamentul. Așadar, dezvoltați câteva programe care i-ar putea ajuta pe angajați si începeți implementarea lor. Puteți solicita ca un medic să viziteze compania lunar și să discute de problemele de sănătate cu echipa. De asemenea, pentru încurajarea vaccinării, puteți lua în considerare acoperirea parțială a prețului vaccinului împotriva gripei și, cel mai important, negociați cu o clinică privată un abonament general care să le ofere colegilor posibilitatea realizării unor analize de rutină sau investigații necesare, în mod gratuit.

Încurajați o alimentație sănătoasă

Majoritatea dintre noi știm că o alimentație sănătoasă poate preveni boli și ne poate ajuta să fim mai activi și să ne concentrăm mult mai bine. De asemenea, potrivit unor studii, consumul de produse nesănătoase poate scădea productivitatea cu peste 60%. În acest context, este important ca eforturile companiei să se îndrepte și către alimentație. Cum puteți face asta? Pentru început, organizați, împreună cu un nutriționist, ateliere privind obiceiurile sănătoase, introduceți ca beneficiu carduri de masa, astfel încât angajații să aibă acces la o rețea variată de restaurante și să poată plăti rapid și în siguranță. Totodată, le puteți pune la dispoziție o gamă variată de snack-uri sănătoase, precum fructe, nuci și migdale și iaurt. Pentru a atinge acest deziderat, vă sfătuim să renunțați la acele automate de sandvișuri și sucuri și să cumpărați mai bine câteva blendere, pentru ca angajații să își poată prepara singuri gustări nutritive.

Acordați abonamente la sălile de fitness

Dacă nu puteți construi propria sală de sport în cadrul sediului, atunci o variantă foarte bună este acordarea de abonamente lunare la sălile de fitness. De asemenea, pentru că fiecare angajat este diferit, ar fi minunat dacă ați gândi pachete lunare pentru iubitorii de yoga sau cei cărora le place să mediteze. Meditația ajută la reducerea stresului și anxietății, iar mai puțin stres înseamnă mai puțini angajați bolnavi în cadrul companiei. Și cum în această perioadă trebuie să avem grijă să nu ne expunem în zone aglomerate și care prezintă risc de infectare, ar fi bine să optați pentru acele servicii sportive care organizează ore online.

Dezvoltați politici de reducere a fumatului

Numărul deceselor din cauza fumatului este în creștere de la an la an, iar reducerea fumatului la locul de muncă este esențială pentru o sănătate mai bună a angajaților. Potrivit statisticilor, peste 40.000 de români mor anual din cauza efectelor nocive ale fumatului, România având o populație fumătoare de 4 milioane, dintre care aproape 30.000 au vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Astfel, asigurați-vă că nu se fumează în autoturismele companiei și implementați un buget lunar pentru achiziționarea unor produse folosite în tratamentul dependenței de tutun, precum plasturi sau gumă de mestecat împotriva fumatului. De asemenea, puteți subvenționa participarea angajaților la terapie sau la programele care au ca scop renunțarea la fumat. Rezultatele nu se vor vedea imediat, dar chiar și reducerea consumului de țigări poate reprezenta un pas important pentru sănătate.

Tratați sănătatea angajaților cu foarte mare importanță pentru că ei sunt cei care păstrează și cresc afacerea voastră, iar implicarea în bunăstarea lor înseamnă mult mai mult decât încurajarea verbală ca aceștia să aibă grijă de ei. Înseamnă dezvoltarea și implementarea unor programe gândite în beneficiul lor și înseamnă atenție și dedicare.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1