Vreţi o relaţie de cuplu satisfăcătoare? Lucrurile de care trebuie să ţineţi cont în alegerea partenerului

dass.jpg

Vreţi o relaţie de cuplu satisfăcătoare
În alegerea partenerului trebuie să ținem cont de lucrurile pe care le avem în comun și nu atât de mult de atracție
foto: 123RF

O relație de cuplu satisfăcătoare integrează mai multe elemente. Ea evoluează din sincronizarea care există între doi parteneri la nivel de valori, dorințe, așteptări și temeri privind evoluția cuplului, scopurile în viață, atât personale cât și ale cuplului. Practic este acel sentiment că sunteți pe aceeași lungime de undă. Iar dacă se menține această trăire, relația va avea succes pe toate planurile.

De aceea ne și este atât de des recomandat ca în alegerea partenerului să ținem cont de lucrurile pe care le avem în comun și nu atât de mult de atracție.

În cuplu este importantă transparența

Aceasta înseamnă o comunicare deschisă și sinceră cu partenerul. Acest lucru presupune atât dezvăluiri din partea ta cât și interes în a-i asculta dorințele, așteptările și a accepta diferențele dintre voi. Iar aceste lucruri se fac fără a judeca, fără inhibiții și fără a deveni defensivi. Nu este ușor și aveți nevoie de exercițiu. Dar este o investiție importantă în relația voastră.

Un alt rol important îl are împărțirea sarcinilor din viața de zi cu zi, fără ca unul să fie dominant în aspectele comune ale cuplului, sau ca altul să fie supus în caz de conflict. Iar dacă în procesul de luare a unei decizii, gândiți diferit, ambii trebuie să luați în calcul care decizie este mai potrivită pentru relația voastră.

Urmând acești pași vă veți simți mai confortabil în relația voastră, iar comunicarea deschisă va avea efecte pozitive și asupra dorințelor și nevoilor voastre sexuale. Totodată înseamnă să aveți mereu timp unul pentru celălalt și să fiți alături emoțional, fizi, sexual. Și da, frecvența actelor sexuale contribuie și ea la satisfacția relațională pe termen lung.

 

Loading...

Citește și

 • Ritmul diferit de creștere și dezvoltare personală poate pune în pericol relaţia

  Dacă la începutul unei relații partenerii de viaţă sunt atrași atât de similaritățile cât și de diferențele dintre ei, pe măsură ce timpul trece și se cunoasc mult mai bine, se poate întâmpla ca ceea ce a fost ușor de înțeles și acceptat la începutul relației să devină un disconfort major și un impediment pentru continuarea vieții de cuplu.

 • Comunicarea menţine relaţiile

  Comunicarea menține relațiile de dragoste puternice și sănătoase. Indiferent cât de intens este nivelul de afecțiune, atunci când cuplurile nu mai comunică, dragostea și pasiunea pe care au avut-o odată unul pentru altul dispar ca un fum.

 • Stres anxietate moartea dorinţei sexuale

  Stresul afectează mult dorinţa sexuală. Te împiedică să se bucuri de sex, dar poate să deterioreze şi relaţia cu partenerul, fiind o cauză frecventă a certurilor. Ce este de făcut în această situaţie? Cum putem scăpa de stres?

 • Vaginita bacteriană

  Vaginita bacteriană este o inflamaţie a mucoasei vaginului produsă de o bacterie numită Gardnerella Vaginalis. Bacteria este prezentă în mod normal în flora vaginală. Atunci când această floră se dezechilibrează, bacteria se înmulţeşte mai mult decât este normal şi se instalează infecţia.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1