Vrei să te ferești de o sarcină nedorită? Tot ce trebuie să ştii despre pilula contraceptivă

pilula.jpg

Vrei ferești sarcină nedorită pilula contraceptivă
Anticoncepţionalele sunt o metodă contraceptivă extrem de populară în rândul femeilor
foto: 123RF

Vrei să te ferești de o sarcină nedorită, dar nu știi ce să alegi dintre multiplele metode de contracepție? Află că, anticoncepţionalele sunt o metodă contraceptivă extrem de populară în rândul femeilor. Mai sunt cunoscute şi sub denumirea de contraceptive orale. Scopul administrării lor este de a împiedica apariţia unei sarcini nedorite blocând eliberarea lunară a ovulului şi pătrunderea spermatozoizilor în uter. Luate conform indicaţiilor din prospect pilulele sunt 100% sigure.

Avantajele pilulelor contraceptive

Sunt uşor de administrat, sunt sigure şi convenabile, neafectând în vreun fel activitatea intimă. Alte avantaje pe care le oferă aceste pilule: ameliorează durerile mentruale şi reduc simptomele sindromului premenstrual, reglează menstruaţia, oferă protecţie împotriva bolii inflamatorii pelvine, prevenin acneea, infecţiile ovariene, durerile de cap sau depresia.

Dezavantajele pilulelor contraceptive

Există şi anumite dezavantaje pe care este bine să le iei în considerare atunci când decizi administrarea de pastile contraceptive. Aceste efecte se manifestă  de obicei în primele trei luni de la începerea tratamentului şi pot include sângerări între cicluri, sensibilitate crescută a sânilor sau senzaţii de vomă. Dacă aceste efecte secundare persistă este important să discuţi cu medicul ginecolog pentru a lua măsurile necesare.

Loading...

Citește și

 • Tehnica prin care te poţi bucura de un act sexual pasional

  Cele mai multe femei nu şi-au descoperit potenţialul sexual maxim şi ar fi surprinse de ce sunt capabile atunci când întrec limitele erotice autoimpuse. În articolul de mai jos, află ce poţi să faci pentru a te bucura de un act sexual pasional.

 • determină pe unele femei să stea în relaţii chiar dacă nu mai sunt fericite

  Refuzul de a vedea realitatea si teama de a nu rămâne singure le determină pe unele femei să se complacă în relaţii fără viitor. Tot ele sunt cele care fac compromisuri şi caută soluţii pentru a face relaţia să meargă, deşi sunt conştiente că povestea de dragoste nu va avea un final fericit.

 • Aceasta este provocarea care te duce întotdeauna la orgasm

  Sexul în faţa oglinzii este o experienţă inedită care duce întotdeauna la orgasm. Pentru un bărbat, este foarte important să vadă în oglindă mişcările pline de tandreţe şi senzualitate şi imaginea partenerei care se unduieşte, iar acest lucru are un rol important şi benefic în condimentarea vieţii sexuale.

 • secretul de a avea partide de sex cu orgasme rapide

  Experţii în sexologie susţin că orice femeie trebuie să înveţe să-şi controleze mintea şi trupul, pentru a avea orgasm în timpul actelor sexuale. Ai remarcat cu siguranţă că atunci când porneşti la drum fără vreo tragere de inimă ajungi mai greu la orgasm. Secretul de a avea partide de sex cu orgasme rapide este să începi totul doar atunci când fizic şi psihic îţi doreşti acest lucru.