Vrei să ai o viaţă sexuală bună? Iubeşte-ţi corpul şi acceptă-l aşa cum este

16.jpg

Vrei să ai o viaţă sexuală bună
Pentru a avea o relaţie sexuală satisfacătoare, este necesar să-ţi accepţi corpul aşa cum este, să-l iubeşti şi să-i permiţi să se simtă liber
foto: shutterstock

Pentru a avea o relaţie sexuală satisfacătoare, este necesar să-ţi accepţi corpul aşa cum este, să-l iubeşti şi să-i permiţi să se simtă liber. Liber să dăruiască şi să primească plăcere.

E dificil să te simţi sexy dacă nu îţi apreciezi şi nu îţi iubeşti propriul corp. Ruşinea, senzaţia că eşti prea grasă sau prea slabă, chiar dacă nu este aşa, sunt sentimente care scad dorinţa sexuală. Dacă partenera voastră de viaţă are asemenea sentimente, o puteţi încuraja şi ajuta să se simtă din nou bine în pielea ei, ceea ce va revigora fără îndoială viaţa sexuală.

Cum afectează părerea despre propriul corp viaţa sexuală a femeilor?

Relaţia cu propriul corp este un factor important care afectează viaţa sexuală a femeii. Felul în care o reprezentantă a sexului frumos se simte în corpul ei îi influenţează dorinţa de a face dragoste şi satisfacţia sexuală. Sentimentele de vinovăţie, de insecuritate, gândurile negative despre cum arată, ideea că ar trebui să arate ca un fotomodel pot determina femeile să renunţe la a-şi mai dori să aibă o viaţă intimă activă.

Cercetările au arătat că femeile mai plinuţe sunt tentate mai mult decât bărbaţii să evite raporturile sexuale. Mai mult, acestea spun că nu se simt atractive şi evită să fie văzute dezbrăcate.

Ce poţi face pentru a te simţi cât mai bine în pielea ta?

E de preferat să te concentrezi asupra acelor părţi ale corpului tău care îţi plac cel mai mult şi să nu te gândeşti la acele părţi care te nemulţumesc. O altă sugestie este practicarea unui sport sau a unor exerciţii fizice, activităţi care te vor ajuta să te împrieteneşti cu corpul tău şi să îl iubeşti mai mult.

Loading...
 
 

Citește și