Unii bărbaţi se tem că nu sunt capabili să-şi satisfacă partenera. Ce trebuie să ştiţi despre anxietatea de performanţă sexuală?

sunset-691995_1280.jpg

Anxietatea de performanţă sexuală este o afecţiune aparent banală, dar care îţi poate distruge viaţa intimă
Foto: Pixabay

Anxietatea de performanţă sexuală este o afecţiune aparent banală, dar care îţi poate distruge viaţa intimă. Problema este deseori de ordin psihic. Fie că partenera are aşteptări mari de la tine sau tu ai, axietatea de performanţă sexuală poate apărea oricând.

Sexul este extrem de important în relaţia de cuplu. Cu toate acestea, unii bărbaţi suferă atât de mult de acest tip de anxietate încât efectiv nu se pot bucura de sex. Ei se tem că nu sunt capabili să-şi satisfacă pe deplin partenera în timpul partidelor de sex. Anxietatea sexuală de performanţă poate diminua dorinţa de a avea contact intim.

Această problemă este specifică bărbaţilor, provenind dintr-o tensiune psihică privind randamentul sexual în pat. Un bărbat complexat de propria virilitate, care se simte supus unei presiuni de a performa impecabil între aşternuturi, devine mai puţin dornic de intimitate şi mai predispus stărilor de apatie, care se manifestă prin senzaţii de oboseală cu care de cele mai multe ori justifică de regulă amânarea partidelor intime.

Soluţia, în acest caz, este punerea unui accent mai mare asupra intimităţii şi gesturilor romantice, decât asupra actului intim propriu-zis. Îmbrăţişările, mângăierile şi alte gesturi tandre stimulează apropierea între parteneri şi ajută la relaxarea psihicului, un pas important în contracararea efectelor produse de presiunea performanţei.

 

Loading...
 
 

Citește și