Un bărbat şi o femeie pot fi doar prieteni foarte buni?

06.jpg

Un bărbat şi o femeie pot fi doar prieteni buni
Dacă îţi doreşti să rămâi prietenă cu un bărbat, fără a te implica din punct de vedere sentimental, poţi incepe prin a evita să îi cunoşti familia
foto: shutterstock

Nu cred că este imposibil ca un bărbat şi o femeie să fie ”doar prieteni”, dar se întâmplă destul de rar aşa ceva, este greu de obţinut şi mai ales de întreţinut. Specialiştii în relaţiile de cuplu au descoperit că emoţiile care se nasc între doi parteneri implicaţi într-o relaţie amoroasă nu diferă prea mult de cele existente între doi prieteni foarte buni. Este vorba despre loialitate şi empatie, dar şi despre capacitatea de a face compromisuri.

Când o relaţie de prietenie se transformă în dragoste, sentimentele pentru persoana de lângă tine se accentuează, iar senzaţiile devin mai puternice. Cu toate acestea, ele au o bază solidă, creată poate de-a lungul unor ani de prietenie. Aceste diferenţe de nuanţă sunt sesizabile mai ales din exterior, pentru că grupul social din care faceţi parte vă etichetează instantaneu: cuplu.

Nu de puţine ori poate că ai auzit fraza "Între o fată şi un băiat sau între o femeie şi un bărbat nu poate exista o simplă prietenie". Dar cine spune că prietenia este un sentiment simplu? Din contră, el presupune capacitatea de a-i purta de grijă persoanei de lângă tine şi de a o sprijini. Asadar, se dovedeste încă o dată că relaţia de prietenie este la un pas distanţă de cea de cuplu.

Dacă îţi doreşti să rămâi prietenă cu un bărbat, fără a te implica din punct de vedere sentimental, poţi incepe prin a evita să îi cunoşti familia. Aceasta nu înseamnă că nu poţi face parte din anturajul lui. Odată ce îi cunoşti apropiaţii, îi poţi cunoaşte şi interesele, lucru care te va ajuta să clădeşti relaţia de prietenie pe baza unor activităţi sociale comune.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Comportamente care îţi pot afecta relaţia

  La începutul fiecărei relații, partenerii încearcă să-și arate unul altuia de ce sunt în stare, implicit doar părțile bune. Însă, cu trecerea timpului, caracterul fiecăruia iese la iveală. Partenerii devin mult mai confortabili unii cu ceilalți și își arată adevărata personalitate. Chiar dacă efectele nu se văd imediat, aceste comportamente îți pot afecta relația.

 • A dipărut pasiunea în cuplu

  Uneori uităm că sexul are un impact major asupra sănătății oricărei relații de cuplu. Dar se poate întâmpla și ca, fără să știm de ce, pasiunea să dispară. Dacă se întâmplă acest lucru, a venit momentul să analizăm modul în care comunicăm cu partenerul nostru.

 • ingredientele pe care se bazeaza o casnicie ideala

  Sexul nu este suficient pentru o relaţie extraordinară, nu este nicidecum ceea ce o defineşte, dar este o parte extrem de importantă a ei.

 • Punctul U – mai important decat punctul G

  Până nu demult, punctul G era principala zonă erogenă a femeii. Însă, cea mai recentă descoperire a cercetătorilor în materie de sexualitate se pare că este punctul U. Totuşi, pentru a obţine plăceri intense este nevoie ca această parte a corpului să fie masată şi stimulată.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1