Tipul de comportament care în timp duce la invadarea intimităţii celuilalt

intimitate.jpg

Tipul de comportament care în timp duce la invadarea intimităţii celuilalt
A trăi în același spațiu cu parternerul nostru presupune a avea dreptul la o intimitate fizică
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Intimitatea nu înseamnă numai sexualitate, aşa cum percepe majoritatea cuplurilor. Foarte multe conflicte pot fi evitate, dacă partenerii acordă atenţia cuvenită acestei intimităţi care se extinde dincolo de dormitor şi de patul conjugal.

Noi nu avem secrete. Știm totul unul despre celălalt și avem chiar acces la parolele de la telefon, facebook și de la mailul celuilalt. Nu ca să verificăm, ci pentru că nu avem nimic de ascuns. Acest tip de comportament în timp duce la invadarea intimității celuilalt, nevoie esențială în orice cuplu, și în final la destrămarea cuplului.

A trăi în același spațiu cu parternerul nostru presupune a avea dreptul la o intimitate fizică poate chiar un birou, un dulap, un sertar, un fotoliu sau un mic spațiu care să ne apațină doar nouă și care să știm că doar noi avem acces la el. În acest spațiu celălalt nu are dreptul să caute nici măcar un pix pentru că este spațiul nostru și el exprimă dreptul nostru la intimitate

Când vorbim de cupluri întotdeauna vorbim de o dublă intimitate: pe de-o parte avem intimitatea cuplului unde avem acces amândoi partenerii și pe de altă parte avem intimitatea personală a fiecăruia dintre parteneri care trebuie respectată de către celălalt.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1