Stresul, o problemă din ce în ce mai răspândită, afectează viaţa sexuală a femeilor

ot.jpg

Stresul, o problemă din ce în ce mai răspândită, afectează viaţa sexuală a femeilor
Stresul le dă multe bătăi de cap femeilor, mai ales în dormitor
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Stresul afectează viaţa sexuală a celor mai multe femei. Şi nu doar din cauza faptului că mintea nu este în dispoziţia necesară, dar şi pentru că organismul nostru nu face faţă stresului acumulat şi nu reuşeste să se relaxeze

Stresul le dă multe bătăi de cap femeilor, mai ales în dormitor. Atunci când mintea ta este “invadată” de griji, zona intimă nu se poate bucura de plăceri la capacitate maximă. Dincolo de faptul că stresul reduce libidoul, el poate interveni şi în capacitatea de a ajunge la orgasm.

Din ce în ce mai multe femei se plâng de lipsa orgasmului, dar care recunosc, în acelaşi timp, că iau cu ele în dormitor toate grijile de peste zi. Cercetătorii susţin că psihicul are un rol foarte important în atingerea orgasmului, mai ales în cazul femeilor.

În timp ce bărbaţii se concentrează strict asupra senzaţiilor fizice, femeile se excită mai uşor când sunt relaxate. S-a constatat că în timpul sexului, părţile creierului responsabile cu frica, anxietatea şi emoţiile sunt tot mai puţin active, iar în timpul orgasmului acestea nu funcţionează.

De aceea, trebuie să depunem un minim de efort şi să mai uităm de stres în momentele intime. Un bun început ar fi sărutul mai des. Buzele conţin, de exemplu, de 100 de ori mai multe terminaţii nervoase decât vârful degetelor, iar sărutul activează părţi ale creierului care scad nivelul de stres.

Tot cercetătorii susţin că sărutul îmbunătăţeşte întregul act sexual, datorită creşterii nivelului de hormoni ai plăcerii şi ne face mai receptivi.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5