Stresul și anxietatea duc la pierderea dorinţei sexuale

sex.jpg

Stres anxietate moartea dorinţei sexuale
Stresul afectează mult dorinţa sexuală
foto: 123RF

Stresul afectează mult dorinţa sexuală. Te împiedică să se bucuri de sex, dar poate să deterioreze şi relaţia cu partenerul, fiind o cauză frecventă a certurilor. Ce este de făcut în această situaţie? Cum putem scăpa de stres?

Este ceva fantezist să credem că putem scăpa de stres sau că-l putem evita. El există, este chiar omniprezent, iar noi trebuie să ne găsim resursele să îi facem față. Aici este marea provocare și capitolul la care deseori, cedăm foarte repede. Suntem copleșiți, obosiți, sătui. Așa pierdem din vedere că nu avem alternativă decât să mergem înainte.

Dar stresul și anxietatea nu sunt premise pentru relații sexuale sănătoase. Sau relații sănătoase de orice fel. Însă nu este un motiv suficient de bun pentru a-l lăsa să ne omoare libidoul. Multe dintre tensiunile acumulate pot fi eliberate prin sex, iar odată cu acestea și endorfinele care ne ajută să combatem depresia. Așadar, poate este o variantă să vedem și rolul terapeutic al sexului și nu doar să găsim scuze pentru a-l evita sau amâna.

 

 

Loading...

Citește și

 • unii bărbaţi preferă aventurile sexuale

  Nevoia de afecţiune, de siguranţă şi de încredere reprezintă un imbold pentru a începe o relaţie alături de persoana care te atrage. Totuşi, există bărbaţi care evită să se mai implice într-o relaţie, preferând să stea singuri.

 • important ca partenerii de cuplu să petreacă timp și separat

  Când se îndrăgostesc și se află la început de relație, partenerii doresc să își petreacă cât mai mult timp împreună. Starea pe care o simți atunci când te îndrăgostești creează dependență și este greu să poți să renunți la ea. Însă este extrem de important să vă acordaţi o oarecare libertate pentru a nu vă simţi încorsetaţi în relaţie

 • Cum contribuie orgasmul la sănătatea noastră

  Orgasmul nu este doar cea mai intensă şi mai plăcută experienţă umană, ci şi un mod de a ne menţine şi a ne îmbunătăţi sănătatea. Cercetătorii citează nenumărate beneficii pe care le avem în timpul stărilor de orgasm: de la părul strălucitor şi pielea radioasă până la îmbunătăţirea activităţii cardiovasculare şi a circulaţiei. Şi chiar mai mult de atât, trăind în mod regulat stări de orgasm, ne îmbunătăţim sistemul imunitar, forţa şi flexibilitatea.

 • Abuzul emoţional

  Chiar dacă sintagma în sine sună sofisticat, nu există o definiţie exactă a abuzului emoţional. Ca şi alte forme de violenţă într-o relaţie, abuzul emoţional se bazează pe ideea de putere şi control, având mai multe forme, uneori destul de greu de recunoscut fără intervenţia unui specialist.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1