Ştiaţi că activitatea sexuală constantă stimulează aspecte ale sănatăţii mentale şi fizice?

vi.jpg

activitatea sexuală constantă stimulează aspecte ale sănatăţii mentale şi fizice
Sexul are efecte benefice asupra organismului şi este excelent şi pentru sănătatea mintală
foto: 123RF

Chiar dacă, de cele mai multe ori, este tratat ca un subiect tabu, nu trebuie să uităm că sexul este un lucru cât se poate de natural şi firesc. În plus, are şi multiple beneficii pentru corp şi minte.

Sexul are efecte benefice asupra organismului şi este excelent şi pentru sănătatea mintală. Ne eliberează de stres şi chiar dacă nu ne rezolvă problemele, ne ajută să ne deconectăm, să le abordăm cu mai mult optimism şi să găsim mai uşor soluţii. Este probabil unul dintre remediile naturale cu cel mai rapid efect, îmbunătăţind starea de spirit.

Dar beneficiile nu se opresc aici. Odată eliberaţi de stres, scăderea nivelului de cortizol reduce totodată şi tensiunea arterială. Sănătatea emoţională şi psihică influenţează aşadar în mod direct sănătatea fizică, astfel că senzaţia de bine, de linişte şi împlinire, se reflectă în buna funcţionare a organismului.

De asemenea, o viaţă sexuală activă şi satisfăcătoare creşte stima de sine. Ne ajută să fim mai încrezători în forţele proprii şi mai mulţumiţi de propria noastră imagine, fie că este vorba despre felul în care arătăm, fie că discutăm despre imaginea noastră socială, modul în care ne percep ceilalţi.

Atunci când suntem mulţumiţi de viaţa noastră intimă, gradul de satisfacţie în dormitor se transferă şi în celelalte aspecte ale vieţii sociale sau profesionale. Devenim mai energici, mai hotărâţi şi mai îndrăzneţi.

Loading...
 
 

Citește și

 • măsură sexul poate rezolva problemele din relaţia de cuplu

  Atunci când conflictele, stresul şi aşteptările nerealiste îşi pun amprenta pe dinamica cuplului, sexul nu mai reprezintă o prioritate. Dacă la început activitatea intimă este incitantă, și partenerii îşi explorează sexualitatea, pe parcursul relației apar factorii stresori şi libidoul partenerilor scade.

 • indicat să nu mai faci sex cu fostul iubit

  Te-ai despărţit de cel care ţi-a fost iubit şi simţi că nu poţi să treci peste acest lucru. Conştientizezi că nu mai poţi să fii cu el, însă îţi doreşti ca, într-un fel sau altul, să rămână cumva alături de tine. Iar pentru asta ai face orice pentru a mai păstra măcar o portiţă deschisă spre trecutul care te-a făcut atât de fericită cândva.

 • Factorii care diminuează dorinţa de a face sex

  Apetitul sexual diminuat se referă la un nivel scăzut al libidoului şi este o tulburare sexuală frecventă. O persoană cu această tulburare nu va iniţia şi nici nu va răspunde adecvat nevoilor sexuale ale partenerului.

 • De ce este indicat să introduci sărutul mai mult în experienţele tale erotice

  Foarte multe reprezentante ale sexului frumos se plâng de lipsa orgasmului, dar care recunosc, în acelaşi timp, că iau cu ele în dormitor toate grijile de peste zi. Cercetătorii susţin că psihicul are un rol foarte important în atingerea orgasmului, mai ales în cazul femeilor.