Spaţiul personal în cuplu este o necesitate, o nevoie esenţială. De ce nu trebuie invadat?

spatiu.jpg

Spaţiul personal în cuplu este o necesitate, o nevoie esenţială
Oricât de mult v-aţi iubi unul pe celălalt, timpul petrecut separat poate fi crucial pentru o relaţie sănătoasă
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Spaţiul personal într-o relaţie de cuplu este o necesitate pentru ambii parteneri. Este una din nevoile omului şi este ideal ca fiecare să funcţioneze şi în alte zone ale vieţii: să meargă la serviciu, să construiească relaţii de colegialitate, să petreacă timp cu sine, desfăşurând activităţi care îi fac plăcere.

Oricât de mult v-aţi iubi unul pe celălalt, timpul petrecut separat poate fi crucial pentru o relaţie sănătoasă. Pe de altă parte, dacă invadaţi spaţiul personal al partenerului şi insistaţi să faceţi totul împreună, poate fi dăunător. De ce? Pentru că fiecare persoană are nevoie de un sentiment de individualism care are un impact semnificativ asupra fericirii personale.

Dacă cineva se simte obligat să fie undeva tot timpul, va fi lipsit de fericirea individuală care îi este absolut necesară. Iar cu timpul va acumula foarte multe frustrări care inevitabil pot duce la conflicte în relaţie.

Aşadar, dacă te regăseşti în această situaţie, discută cu partenerul şi comunicaţi permanent ca să nu ajungeţi la despărţire. Găsiţi o soluţie cu care amândoi să vă simţiţi confortabil şi să vă respectaţi reciproc "spaţiul personal".

Loading...

Citește și

 • Relaţia început să se deterioreze unde greşeşti

  Relaţia ta, perfectă la un moment dat, din toate punctele de vedere, pare să nu mai meargă la fel de grozav de ceva vreme. Abia dacă mai schimbi câteva cuvinte cu partenerul de cuplu şi nu ştii ce se întâmplă. În articolul de mai jos, află unde greşeşti şi poţi să faci pentru a remedia situaţia.

 • ce vor batbatii de la femei

  Fiecare bărbat are anumite aşteptări de la femeia cu care intră în relaţie, iar acest aspect trebuie lămurit încă de la prima întâlnire, pentru a-ţi putea da seama dacă tu te suprapui profilului femeii ideale pentru el. În cele ce urmeaza, află un lucru pe care orice bărbat îl admiră la o femeie.

 • Analiza medicală recomandată femeilor indiferent vârstă

  Testul Papanicolau (denumit şi PAP) este un test de rutină, care trebuie făcut de orice femeie. Este recomandat în general femeilor cu vârste peste 30 de ani, însă pentru depistarea timpurie a oricărei afecţiuni ale cervixului şi colului uterin, orice reprezentantă a sexului frumos, indiferent de vârstă, trebuie să facă acest test cel puţin o dată pe an, ideal fiind la fiecare 6 luni.

 • Obiceiuri care în timp îţi pot afecta relaţia de cuplu

  În momentul în care simţi că relaţia cu partenerul nu mai e ca la început, este posibil ca de vină să fie o serie de lucruri pe care chiar tu le faci fără să îţi dai seama. În articolul de mai jos aflaţi care sunt acele obiceiuri nefericite, care îţi erodează relaţia şi care vă înstrăinează unul de celălant.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1