Somnul de calitate stimulează libidoul. Iată ce nu trebuie să faci înainte de a te culca

oj.jpg

Somnul de calitate stimulează libidoul
O noapte de somn odihnitor înseamnă şi sex mai satisfăcător
foto: 123RF

Câteva ore de somn de calitate vă aduc cu siguranţă zâmbetul pe faţă. O noapte de somn odihnitor înseamnă şi sex mai satisfăcător.

Lipsa de somn duce la scăderea producţiei de testosteron, care este responsabilă pentru scăderea apetitului sexual. Prea puţin somn contribuie la instalarea unei stări generale proaste sau chiar a depresiei, alte două motive pentru care libidoul tău ajunge la cote foarte joase.

În timp ce sportul contribuie la o stare de bine şi la un somn de calitate, dacă faci antrenamente seara, nivelul de energie pe care îl capeţi în urma acestora te poate ţine treaz noaptea. Alege să mergi la sală sau să faci jogging dimineaţa, chiar dacă pare destul de complicat să te trezeşti cu o oră sau două înainte faţă de programul tău obişnuit şi astfel vei avea parte de toate beneficiile pe care sportul ţi le oferă.

În plus, mai poţi face câteva lucruri pentru un somn de calitate: alege să mănânci alimente uşoare la cină, ai grijă ca ultima masă să fie cu câteva ore înainte de culcare şi dacă ieşi seara în oraş renunţa la alcool, un alt motiv pentru care somnul tău nu va fi unul agitat.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Lipsa interesului şi indiferenţa fac o relaţie să nu mai funcţioneze

  Există cupluri în care numai unul dintre parteneri își exprimă în mod constant sentimentele, fără a primi un răspuns pe care să-l înțeleagă ca dovadă de iubire de la celălalt, iar asta duce la nefericirea în cuplu. O relaţie înseamnă preocuparea permanentă pentru nevoile partenerului, pentru nevoile tale şi ale relaţiei. Este evident că ceea ce face ca o relaţie să nu mai funcţioneze nu sunt lipsa de încredere, lipsa de comunicare sau certurile frecvente, ci pur şi simplu lipsa interesului şi indiferenţa.

 • Nu te minţi că relaţia ta este perfectă

  Nu intra într-o relaţie sperând că el se va schimba. Cel mai adesea acest lucru nu se va întampla. Nu mima orgasmul, nu mima fericirea, nu mima indiferenţa faţă de unele comportamente care te deranjează profund la partenerul tău. Căci până la urmă, îţi vei mima propriul destin. Uneori diferenţele dintre voi sunt prea mari. Chiar dacă sunteţi compatibili pe anumite nivele, lipsesc alte comuniuni la nivel profund.

 • Când este relaţia expusă riscului

  Când ești la începutul unei relații e destul de ușor să fii distrasă de fluturii din stomac, nu degeaba se spune despre primele stadii ale unei relații că sunt lunile de miere.

 • Susţinerea reciprocă importantă pentru bunul mers al relaţiei

  Susținerea reciprocă existentă într-o relație de cuplu este cu totul specială. Între cei doi parteneri există o legătură care facilitează comunicarea și împărtășirea lucrurilor pe care aceștia le au în comun. În orice relație de cuplu sănătoasă există încredere și iubire, iar partenerii își inventează propriul „limbaj” comun prin intermediul căruia se exprimă, se iubesc și își împărtășesc dorințele.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1