Simţi durere în timpul sexului? Lubrifierea insuficientă poate fi o cauză

drag.jpg

durere în timpul sexului lubrifierea insuficientă cauză
Lubrifierea insuficientă poate transforma momentul intim într-un adevărat calvar pentru femeie
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Se întâmplă, din diverse motive, ca vaginul şi pereţii săi să nu mai fie capabili să se lubrifieze natural pentru a permite o desfăşurare armonioasă şi satisfăcătoare a actului sexual. Din păcate, această situaţie poate transforma momentul intim într-un adevărat calvar pentru femeie.

Secreţiile vaginale necesare lubrifierii au mai multe origini, iar cauzele insuficienţei lubrifierii a vaginului pot fi atât de ordin fizic, cât şi psihico-emoţional. Astfel putem acuza de acest inconvenient o toaletă vaginală agresivă, anumite faze ale ciclului menstrual, anticoncepţionalele şi menopauza.

Se mai poate ajunge în această situaţie şi din cauza unui preludiu grăbit şi superficial, a unei vaginite de orice fel, stimă de sine scăzută, conflicte în interiorul cuplului, dar mai ales un libido scăzut.

Ce trebuie să facă o femeie care se confruntă cu o lubrifiere insuficientă

Pentru o problemă de natură hormonală, trebuie consultat un medic endocrinolog, pentru probleme de natură psiho-emoţională, o terapie potrivită este de bun augur. Iar pentru cauzele de lubrifiere naturală insuficientă, există tot felul de lubrifianţi speciali.

Loading...

Citește și