Sfaturi pentru relaţia ta. Ideea de compromis nu trebuie să sperie partenerii

nuuuu.jpg

Sfaturi pentru relaţia ta de cuplu
Dacă vreţi să aveţi o relaţie de lungă durată, trebuie să lăsaţi unul de la altul
foto: 123RF

Ideea de compromis în relaţie sperie multă lume, mai ales astăzi, când majoritatea oamenilor acordă o mare importanţă ideii de independenţă şi libertate. Un compromis nu trebuie privit asemenea unei obligaţii, a unui lucru pe care eşti nevoit să-l faci. Din contră, trebuie să te gândeşti că este o atitudine înţeleaptă pentru bunul mers al relaţiei.

Unul dintre rolurile compromisului este chiar acela de a-i face loc unei alte persoane în viaţa ta. De la timpul, energia, emoţiile pe care i le aloci şi până la spaţiu, toate reprezintă renunţări la comportamente anterioare cunoaşterii persoanei respective.

Apoi, odată cu implicarea în relaţie, obiceiurile fiecăruia încep să se manifeste, iar pe măsură ce creşte intimitatea, acestea pot părea să vină în avalanşă. Locuitul împreună creează un spaţiu propice observării acestora şi, implicit, căutării unei soluţii de convieţuire. Constatarea unor comportamente şi obişnuinţe supărătoare implică discuţii şi comunicare deschisă pe aceste teme, pentru găsirea soluţiei de compromis.

Mai simplu spus, dacă vreţi să aveţi o relaţie de lungă durată, trebuie să lăsaţi unul de la altul, acceptând, mai mult sau mai puţin tacit, că nimeni nu se schimbă complet şi că rolul nostru într-o relaţie nu este de a-l schimba pe celălalt, ci de a ne îmbunătăţii viaţa. Rolul compromisului într-o relaţie este unul foarte important, dar nu este cel mai important.

 

 

Loading...

Citește și

 • Sexul pentru cele mai multe femei înseamnă vulnerabilitate și nevoia de partener

  Cele mai multe femei își încep viața sexuală într-o relație, alături de un partener. Este adevărat că multe reprezentante ale sexului frumos învață să ajungă la orgasm prin masturbare, dar nu la fel de multe ca bărbații. Ei își încep viața sexuală prin masturbare, iar ele prin atingerea unui bărbat.

 • Barbaţii nu au întotdeauna dispoziţia necesară pentru a face sex

  Când vorbim despre problemele care apar în viaţa intimă a unui cuplu, în general femeia este cea învinovăţită că refuză să facă sex. Astfel că bărbaţii visează mereu să aibă o viaţă sexuală activă, iar femeile sunt cele care le năriue visul. Ei bine, lucrurile nu stau mereu aşa. Există şi femei care se plâng că partenerul de viaţă nu prea are chef de sex şi se întreabă care ar fi cauza acestui comportament neobişnuit.

 • Conectarea emoţională este sursa sexului de calitate a unei relaţii sănătoase

  Romantismul, tandreţea, îmbrăţişările, sărutările şi atingerile sub clar de lună mai sunt oare secretele compatibilităţii sexuale? Mulţi spun că da. Pentru debutul fericit al unei relaţii ne dezvoltăm pulsiunea şi dorinţa sexuală pentru partener “gustând” din fiecare câte puţin.

 • Iată de ce despărţirea de partener nu trebuie privită ca pe o tragedie

  Toate relaţiile încep frumos, cu emoţii, cu entuziasm, cu declaraţii înflăcărate şi promisiuni care par eterne. Nimic nu pare imposibil şi niciun nor nu pare să afercteze cerul fericirii voastre. Însă, din păcate, nu toate relaţiile ţin o veşnicie. Uneori, când partenerii constată că sunt nepotriviţi, când nu există înţelegere şi iubire sau pur şi simplu când unul dintre voi îşi doreşte altceva, apare şi ruptura.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1