Sexul în timpul menstruaţiei. Avantaje şi dezavantaje

menstruatie.jpg

Sexul în timpul menstruaţiei
Sexul din timpul menstruaţiei poate ajuta la diminuarea simptomelor sindromului premenstrual
foto: 123RF

Nu există niciun motiv medical pentru care femeile să îşi refuze partenerul de viaţă în această perioadă delicată a lunii. Poate doar unul ce ţine de propriile idei şi concepţii. Reprezentantele sexului frumos pot avea dorinţe sexuale şi în acest interval, uneori chiar mai accentuate decât de obicei. Mai mult pentru unele dintre ele menstruaţia este perioada în care libidoul atinge cote maxime.

Sexul în timpul menstruaţiei. Avantaje

Sexul din timpul menstruaţiei poate ajuta la diminuarea simptomelor sindromului premenstrual. Foarte multe femei susţin că orgasmul le ajută să scape de crampe şi că acele contracţii orgasmice ale uterului le oferă un masaj intern binevenit. De asemenea, orgasmele ajută la eliminarea endorfinelor în organism. Endorfinele elimină durerea în mod natural şi intensifică starea de bine, lucruri care ajută la ameliorarea crampelor, a durerilor de cap şi, totodată, a iritabilităţii asociate durerilor menstruale.

Cel mai important lucru când vine vorba de sexul în timpul menstruaţiei este faptul că multe femei declară că se simt cu mult mai excitate în timpul menstruaţiei decât în mod normal. Acest lucru este datorat şi faptului că acestea simt o senzaţie de plenitudine în zona pelvisului.

Dezavantajele de a face dragoste în timpul menstruaţiei

Cum niciun lucru bun nu vine fără un compromis, oricât de mic, şi dragostea în timpul ciclului are un dezavantaj. Trebuie obligatoriu să te protejezi. Riscurile de a contacta boli sau infecţii transmise sexual sunt cu mult mai mari decât în zilele normale, din cauza deschiderii cervixului, pentru a permite sângelui să treacă. Din păcate, acest lucru creează drumul perfect pentru trecerea bacteriilor în interiorul pelvisului.

Loading...

Citește și

 • Sexul este o formă de activitate fizică dar şi de iubire

  Sexul, discuțiile, timpul petrecut împreună relaxându-ne sau muncind, grija pe care o împărțim pentru casă și familie sunt toate forme ale iubirii pentru noi, femeile. Sexul e parte din întreg, dar nu factor definitor. El derivă din căldura simțită de femei în relație, dar nu generează căldura respectivă.

 • Femeile care iubesc sexul nu au nevoie de stimulente

  În cultura noastră obișnuim să vedem sexul ca fiind mai important pentru bărbați decât pentru femei. Dar asta nu este adevărat. Există femei care iubesc sexul şi îi acordă nu numai o importanţă declarativă, ci şi tot timpul lor liber şi extrem de preţios. Aceste femei au parte de mai mult sex decât majoritatea, dar şi de mai multă pasiune din partea bărbaţilor.

 • Ce poziţii sexuale sunt indicate în prima noapte cu un nou bărbat

  Reprezentantele sexului frumos care ies dintr-o relaţie de lungă durată şi sunt gata să înceapă o nouă idilă se lovesc de aceeaşi întrebare: oare cum mă voi descurca în dormitor cu un nou bărbat după atâta timp? Această întrebare nu reprezintă decât o anticipare a eşecului de a nu fi considerată bună la pat de către noul partener.

 • Cum evoluează sexul într-o relaţie

  Cele mai multe cupluri care au o relaţie de lungă durată se întreabă dacă este normal ca atracţia şi dorinta sexuală să se diminieze sau să dispară cu timpul. Specialiştii în materie de sex spun că da, este normal. Anumiţi factori hormonali duc la scăderea libidoului odată cu trecerea timpului, dar acest lucru nu trebuie să afecteze relaţia de cuplu în niciun fel.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1