Sexul şi sănătatea merg mână-n mână. Iată de ce e bine să facem dragoste regulat

couple-731890_1920.jpg

Persoanele cu o viaţă sexuală activă manifestă un nivel scăzut de insecuritate şi un nivel crescut al angajamentului faţă de partener
foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

A fost dovedit ştinţific şi medical că sexul are beneficii în ceea ce priveşte sănătatea fizică, emoţională şi psihică a individului, în afara plăcerii propriu-zise. Din perspectiva emoţională, o frecvenţă sexuală ridicată contribuie la un sentiment de tinereţe, vigoare în cuplu, partenerii se simt mai dinamici, mai plini de viaţă, mai calmi şi mai puţin irascibili.

Persoanele cu o viaţă sexuală activă manifestă un nivel scăzut de insecuritate şi un nivel crescut al angajamentului faţă de partener. Astfel, se poate spune că sexul este un adevărat tonic în ceea ce priveşte stresul.

Din punct de vedere medical, sexul regulat reduce crampele menstruale, îmbunătăţeşte digestia şi memoria, contribuie la un somn liniştit, reduce stresul şi nivelul de oboseală din organism, având un efect terapeutic pentru sistemul imunitar. Activitatea sexuală stimulează totodată şi activitatea cerebrală.

În contextul unei vieţi sexuale împlinite longevitatea partenerilor creşte, psihologii explicând acest lucru şi prin ajutorul şi sprijinul reciproc acordat în viaţă. Luând în considerare aceste efecte benefice ale activităţii sexuale, cuplurile trebuie să-şi menţină o atitudine pozitivă şi sănătoasă faţă de sex, experimentând noi activităţi sexuale, plăcute pentru ambii parteneri. Spre deosebire de problemele financiare care pot afecta o relaţie, pasiunea şi sexul sunt două lucruri pe care le putem controla noi înşine, stâpâni fiind pe mintea şi trupul nostru.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • O situaţie care poate afecta negativ relaţia cu noul partener

  Există posibilitatea ca atunci când intri într-o relaţie, familia şi prietenii să nu îl placă pe noul partener. Această situație poate afecta negativ relația, pentru că partenerul se poate simți prost, poate simți că este pusă asupra sa o presiune inutilă sau se poate simți nerespectat.

 • Anumite reacţii şi atitudini pot compromite o relaţie încă de la primele întâlniri

  De cele mai multe ori, poţi sabota o relaţie încă de la primele întâlniri. fără să ai însă intenţia asta. Deseori, la începutul unei relații putem crea o imagine falsă despre noi însene. Fie suntem încă rănite de pe urma relațiilor anterioare, fie nu suntem cu adevărat pregătite pentru o nouă relație de cuplu, încercăm în mod fals să părem greu de cucerit, distante, pretențioase.

 • Faceţi sex din ce în ce mai rar

  Fiecare dintre noi își dorește o relație care să fie perfectă până la bătrânețe, însă, din păcate, treaba nu stă mereu așa. Despărțirile fac parte din viața noastră, fie că ne place sau nu. Dacă simţi că partenerul nu mai este atât de atent cu tine, nu mai faceți sex atât de des, iar când o faceți pare mai mult o obligație e posibil să nu mai fie îndrăgostit de tine.

 • Metoda prin care unii bărbaţi pot ajunge la climax

  Unii bărbaţi pot ajunge la climax prin stimularea directă a prostatei, cunoscut şi ca orgasmul prostatic, când se obţine un orgasm rapid, dar intens, şi uneori se poate observa că este eliminat un lichid transparent. Masarea prostatei este o acţiune sexuală plăcută, bărbaţii ajungând la orgasm foarte uşor prin stimularea acestei glande, care se poate face atât din exterior, prin stimularea perineului, sau prin rect.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1