Sexul, o nevoie sau o dorință?

util.jpg

Sexul o nevoie sau o dorință
Poate că sexul nu este o nevoie de bază, dar este baza unei relații sănătoase și mature
foto: 123RF

Câți dintre noi vorbesc sincer și constructiv despre sex, în cuplurile lor? Din păcate, foarte puţini. Sexualitatea este una dintre cele mai vulnerabile părți ale vieții noastre.

Psihologii au identificat un număr elaborat de nevoi psihologice, dar în realitate acestea pot fi reduse la patru forme fundamentale: securitate, stimă de sine, autonomie și conectare. Există în modul de abordare al relațiilor diferite tendințe care ne afectează uneori în mod profund viețile intime.

Bărbații au tendința de a presupune că sexul este o nevoie, indiferent de la cine și cum o obțin. Femeile au tendința de a presupune că sexul nu poate fi decât o formă de intimitate sau dragoste. Ambii greșesc, iar locul unde presupunerile se ciocnesc cel mai delicat este în dormitor.

Poate că sexul nu este o nevoie de bază, dar este baza unei relații sănătoase și mature. Iar a fi capabil să vorbești despre dorințele și comportamentele erotice este premisa autenticității și longevității acesteia.

 

 

Loading...

Citește și

  • Află de ce te doare când faci sex posibile cauze

    Nu rare sunt episoadele de disconfort din timpul actului sexual. Şi nu numai femeile sunt cele care au această problemă, ci şi partenerii lor.Totuşi, durerile simţite în momentele intime sunt din ce în ce mai întâlnite în cazul femeilor, dar multe dintre ele nu acordă importanţă acestui aspect, lucru care le poate pune în pericol sănătatea. Iată 2 posibile cauze care pot determina apariţia durerii atunci când faci dragoste.

  • Temeri griji legate de sexul în timpul sarcinii

    Cele mai multe temeri şi griji legate de sexul în timpul sarcinii sunt inutile. Multe cupluri pot continua să aibă o relaţie sexuală sigură şi plină de satisfacţii şi în timpul sarcinii. Cheia este o bună comunicare între parteneri şi medicul ginecolog pentru a evita orice complicaţie.

  • Importanţa gesturilor de afecţiune în cuplu

    Din păcate, trecerea timpului erodează unele relaţii de cuplu, însă atunci când există iubire şi respect între doi parteneri, prezenţa gesturilor de afectiune este o confirmare a dragostei pe care încă i-o purtăm celui de lângă noi.

  • Deşi este o problemă medicală comună multor bărbaţi, disfuncţia erectilă e în continuare privită ca un subiect tabu. Unii pacienţi sunt aduşi la medic de partenerele lor şi parcă nici atunci nu reuşesc să vorbească deschis. Din fericire, există soluţii. Medicina a evoluat şi au apărut tehnici non-invazive care tratează problema.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1