Sexul, important în menţinerea unei relaţii de cuplu armonioase

armonie.jpg

Sexul important în menţinerea unei relaţii de cuplu armonioase
Sexul este extrem de important, poate chiar cel mai important în menţinerea unei relaţii de cuplu armonioase
foto: 123RF

Activitatea sexuală este un factor esenţial în relaţia de cuplu, iar în cadrul cuplurilor căsătorite, unde intervine adeseori monotonia, este cu atât mai importantă cu cât are puterea de a ţine vie iubirea şi aduce echilibrul în căsnicie

Aşadar, sexul este extrem de important, poate chiar cel mai important în menţinerea unei relaţii de cuplu armonioase. De cele mai multe ori, din cauza stresului şi a oboselii, libidoul este scăzut şi partenerii amână experienţa sexuală pentru sfârşitul săptămânii, fapt ce nu este deloc recomandat. În plus, se poate ca între cei doi să nu existe compatibilitate sexuală şi atunci rezultatul final să fie unul dezastruos. Ţineţi cont că momentele de intimitate sunt cele care vă apropie cel mai mult şi ar trebui să fie cât mai dese.

Ca să nu ajungeţi să vă îndepărtaţi unul de celălalt, încercaţi să vă organizaţi activităţile şi să puneţi sexul pe un loc fruntaş. Relaxaţi-vă în braţele partenerului atunci când timpul vă permite şi surprindeţi-l cu partide de amor neaşteptate.

 

Loading...

Citește și

 • Pentru a avea o relație solidă ambii parteneri trebuie să se accepte așa cum sunt

  Nu există relaţie perfectă, fără niciun fel de nemulţumiri, însă există o graniţă fină între criticile constructive şi cele distructive, repetate constant, fără a avea fundament. Dincolo de daunele emoţionale şi psihice care apar la persoana criticată constant, acest “obicei prost” poate duce la destrămarea relaţiei de cuplu.

 • Merită să stăm într-o relaţie fără iubire

  Din păcate, există foarte multe relaţii de cuplu în care partenerii nu se mai iubesc, dar totuşi rămân împreună. Aceste persoane nu mai sunt fericite și ajung să nu-și mai trăiască viața așa cum şi-ar dori cu adevărat. În loc să ne întrebăm dacă merită să stăm în acest tip de relație, ar fi mai bine să ne întrebăm dacă o facem din conveniență.

 • Relațiile se construiesc din lucruri mărunte

  Atunci când începi o relație, trebuie să crezi că amândoi veți face eforturi la fel de mari pentru ca aceasta să funcționeze și că „investiția” emoțională va da roade. Ce anume face o relație să dureze? De ce ajungi să te distanțezi de partener și să renunți la o relație? Oricât de ciudat ar părea, dragostea nu este de ajuns.

 • Cum să fii fericită în relaţia pe care o ai

  Relațiile din viața noastră au potențialul de a scoate atât ce e mai frumos din noi, cât și ce e mai urât, având extraordinara capacitate de a ne ajuta să devenim mai conștienți de noi înșine, dacă învățăm să ne asumăm responsabilitatea pentru gândurile, emoțiile și faptele noastre, în loc de a ne învinovăți partenerul.