Sex-appeal-ul sau puterea de a atrage. Iată ce trebuie să ştiţi despre această energie sexuală

sx.jpg

Sex-appeal-ul sau puterea de a atrage
Atracția instantanee, dragostea la prima vedere, puterea mirosurilor, atracția contrariilor, toate acestea fac parte din așa numitul sex-appeal
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Orice persoană își dorește să aibă cât mai mult sex-appeal, desigur, fără a trece granița spre vulgaritate. O persoană sexy trebuie să păstreze misterul, dar să stârnească în același timp imaginația celor din jurul ei.

Atracția instantanee, dragostea la prima vedere, puterea mirosurilor, atracția contrariilor, toate acestea fac parte din așa numitul sex-appeal. Sex-appealul fulgerător și felul în care stabilim o legătură cu altă persoană sunt cauzate de factori fizici și psihologici asupra cărora avem prea puțin control, dacă nu chiar deloc.

Sex-appealul născut din regulile „atracției contrariilor” crește din dorința subconștientă de a fi împreună cu cineva care deține ceva ce ne lipsește. Acesta este unul dintre motivele pentru care o persoană introvertită poate fi atrasă de una extrovertită.

Există apoi „oglindirea”, ceea ce înseamnă că ne plac persoanele care arată sau care miros foarte asemănător nouă. Acesta este motivul pentru care atâțea roșcați adoră alte roșcate și pentru care blondele se dau în vânt după alți blonzi!

Sex-appealul de tip "patimi mocnite" se dezvoltă atunci când descoperiți că sentimentele pe care le aveți față de o persoană cu care anterior v-ați întâlnit frecvent ca prieteni devin pe neașteptate erotice. Atracția și sex-appealul se dezvoltă când înțelegeți cât de multe aveți în comun. Atracția față de altă persoană este declanșată, de asemenea, de dopamina din creier, care vă anunță că vă place persoana pe care o vedeți și că acum o doriți și mai mult.

“Un rol important în sex-appeal îl joacă feromonii, adică mirosurile naturale degajate de corpurile noastre, totuși nu vă așteptați să dețineți vreun control asupra lor. Parfumurile și apa de colonie scumpă vă pot inițial amplifica sex-appealul pentru obiectul dorinței, dar relația nu va avea nici un viitor dacă, la sfârșitul zilei el sau ea nu vă poate suferi transpirația”, a spus Eve Marx în cartea sa “101lucruri inedite despre sex”.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Ai îndoieli în ceea ce priveşte compatibilitatea cu partenerul

  La începutul relației totul este numai lapte și miere, îți face plăcere să-ți petreci timpul cu iubitul, să discutați ore în șir, iar defectele trec neobservate. Din păcate, cu timpul, lucrurile se mai schimbă și realizezi că bărbatul lângă care ești nu a fost alegerea cea mai bună. Iată, în articol, câteva semne care îţi dau de înţeles acest lucru.

 • Nu este deloc ușor să ai o relație cu un bărbat divorțat

  Nu este deloc ușor să ai o relație cu un bărbat divorțat deoarece acesta vine cu un bagaj emoțional destul de complicat, pe care ar trebui să îl gestionezi. E adevărat că nu putem controla de cine ne îndrăgostim, dar tot va trebui să fii conștientă de anumite lucruri atunci când începi o relație cu un bărbat divorțat.

 • Ce înseamnă refacerea şi îmbunătăţirea unei relaţii

  Când neînțelegerile sau nemulțumirile din cuplu sunt supuse interpretărilor rigide în termeni de „corect” sau „greșit” și urmează o discuție care pare interminabilă cu argumente logice despre cine are dreptate, atunci avem o problemă în cuplu. Iar dacă, la refacerea relaţiei, vei adopta poziţia celui care are întotdeauna dreptate, dar care îi face onoarea celuilalt de a trece peste acest lucru, atunci şansele ca situaţia să se îmbunătăţească se micşorează.

 • Va confruntati cu senzaţia de urinare după actul intim

  Sexul s-a terminat, iar dacă imediat după simţi nevoia de a urina, nu este cazul să-ţi faci griji. Este normal şi se datorează presiunii puse pe anumite părţi ale tractului genital. Specialistii chiar le dau femeilor un sfat: să urineze întotdeauna înainte de a face sex, dar şi imediat după contactul intim.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5