Secretul fericirii în cuplu, pe termen lung

fericire.jpg

 secretul relatie fericite sex
Activitatea sexuală este foarte importantă pentru a avea o relație fericită
foto:123RF

Activitatea sexuală este foarte importantă pentru a avea o relație fericită pe termen lung. Intensifică iubirea, menţine starea de bine în cuplu şi apropie partenerii. Satisfacţia în căsnicie este strict legată de satisfacţia în viaţa intimă şi este o componentă importantă a armoniei în cuplu.

Sexologii au ajuns la concluzia că există o legătură clară între fericire şi frecvenţa actelor sexuale. De exemplu, cuplurile care fac sex în mod constant sunt mult mai armonioase decât cele care nu fac. Lipsa sexului poate duce la o distanţare emoţională, iar partenerii implicaţi în relaţie pot simţi că întimitatea în cuplu se reduce.

Însă, prin comunicare, înţelegere şi foarte multă dragoste, problema poate fi atenuată, mai ales dacă cei doi parteneri sunt dispuşi să-şi rezolve neînţelegerile în acest sens.

 

loading...
Loading...

Citește și

 • probleme natura sexuala

  Afecţiunile de natură sexuală sunt şi acum un subiect considerat tabu de cele mai multe persoane. Disfuncţiile erectile sunt principalele probleme cu care se confruntă bărbaţii, în special cei trecuţi de 40 de ani. Aceştia refuză de multe ori medicaţia sau, şi mai grav, nu merg la medic, temându-se de un eventual eşec al propriei sexualităţi.

 • barbati casatorita frica

  Deşi par siguri pe ei, în sinea lor reprezentanţii sexului puternic au foarte multe frici atunci când sunt într-o relaţie. Nu contează cât de nonemoţionali vor ei să pară, vulnerabilitatea este caracteristică şi sexului tare. Şi ei pot fi zdrobiţi ca un ciorchine de struguri. În acest articol veţi afla, de ce se tem bărbaţii căsătoriţi.

 • orgasm partenera mimat

  Mimarea orgasmului este o practică foarte des întâlnită în rândul reprezentantelor sexului frumos. Aceasta este soluţia la care recurg femeile mai ales atunci când simt că nu există şansa de a atinge extazul sau nu vor să-şi supere, respectiv să-şi jignească partenerii care se dau de ceasul morţii să le aducă în al nouălea cer.

 • vorbiti deschis intimitate

  Celor mai multe persoane le este aproape imposibil să treacă peste timiditate, ruşine, prejudecăţi. Puţine sunt cuplurile pe care le auzim că au o comunicare bună din punct de vedere sexual. Nu suntem roboţi, nu ştim ce e în mintea celui de lângă noi sau ce îşi doreşte, dacă nu discutăm.