Scăderea libidoului se caracterizează printr-un interes scăzut pentru activitaţile sexuale. Factori care pot influenţa dorinţa intimă

mnb.jpeg

Scăderea libidoului se caracterizează printr-un interes scăzut pentru activitaţile sexuale
Conflictele şi problemele nerezolvate dintr-o relaţie sunt principalele surse ale lipsei libidoului
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Scăderea libidoului se caracterizează printr-un interes scăzut pentru activitaţile sexuale. Într-o relaţie de lungă durată, scăderea apetitului sexual este un lucru obişnuit de care se plâng ambii parteneri. Nu este nimic ieşit din comun, dacă luăm în considerare faptul că o mare parte dintre cupluri jonglează în fiecare zi cu stresul de la locul de muncă şi responsabilităţile de familie. În articolul de mai jos, descoperiţi şi alţi factori care influenţează libidoul.

Greutatea

Persoanele supraponderale au dificultaţi în a simţi plăcerea sexuală. Motivele nu au fost clar determinate, dar pot fi legate de stima de sine, relaţiile nesatisfăcătoare, stigmatul social şi alte probleme psihologice.

Nivelul scăzut al testosteronului

Rolul testosteronului este de a creşte apetitul sexual. Pe măsură ce bărbaţii îmbătrânesc, nivelul acestui hormon se diminuează. Deşi majoritatea bărbaţilor îşi pierd dorinţa de a face sex atunci când nivelul testosteronului scade, există şi excepţii.

Probleme nerezolvate în cuplu

Conflictele şi problemele nerezolvate dintr-o relaţie sunt principalele surse ale lipsei libidoului. În cazul femeilor, partea emoţională de apropiere faţă de partener joacă un rol extrem de important în viaţa sexuală. Insă, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, certurile, lipsa de comunicare, trădarea sau lipsa de încredere sunt factori importanţi în scaderea libidoului. Încercaţi să discutaţi cu partenerul deschis şi, dacă nu puteţi rezolva problemele, apelaţi la un consilier specializat.

Consumul de alcool

Se spune că un pahar de alcool înaintea unei partide de sex dezinhibă. Însă, alcoolul nu funcţionează întotdeauna  ca un plus în formarea dorinţei sexuale. Consumat în exces poate afecta apetitul sexual.

Depresia

Este cel mai mare obstacol în calea dorinţei sexuale. La orice vârstă, chiar şi la cei tineri, apetitul sexual scade sau dispare atunci când se trece printr-o perioadă de deprimare sau depresie

Lipsa somnului

Oboseala favorizează dispariţia apetitului sexual. Încercaţi să vă odihniţi cât puteţi de mult şi evitaţi situaţiile în care trebuie vă treziţi prea devreme sau vă culcaţi prea târziu.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Dacă ai suferit din dragoste, nu înseamnă că acest lucru se va întâmpla mereu

  Foarte multe femei aleg să renunţe la fericire din premise greşite. De multe ori, de vină este teama că bărbatul din faţa lor nu este potrivit pentru ele. Ce trebuie să înţelegi este că bărbaţii sunt foarte diferiţi, iar dacă ai suferit în trecut, nu înseamnă că vei suferi şi acum. Nimic nu poate fi mai neplăcut pentru iubitul tău decât să trăiască cu impresia că niciodată nu va fi suficient de bun pentru tine. Nu trebuie să compari experienţele trecute cu ceea ce ai în momentul de faţă şi nu trebuie nici să îţi negi dreptul la fericire.

 • Sexul la telefon este mai mult decât plăcere

  Telefonul a fost inventat nu doar pentru a înlesni comunicarea între două persoane. Cum sexul este un mod de a comunica, telefonul poate fi folosit cu mare succes în iniţierea de jocuri sexuale. Sexul la telefon este tipul de sex care vă poate condimenta relaţia intimă şi este o modalitate perfectă de a ține flacăra pasiunii aprinsă în cuplu. Această practică vine să faciliteze buna funcţionare a unei relaţii ai cărei parteneri se află sau nu la distanţă unul faţă de celălalt.

 • Unii bărbaţi au preferinţe clare în ceea ce priveşte femeile

  Ce apreciază bărbații cel mai mult la o femeie nu este neapărat un corp perfect cu forme generoase. Aceste preferințe diferă de la bărbat la bărbat, însă în ceea ce privește trăsăturile de caracter, gusturile se aseamănă. Atât timp cât personalitatea unei femei este agreabilă, un bărbat va trece cu ușurință peste defectele fizice pe care ea consideră că le are și o va aprecia pentru ceea ce este ca un întreg. Aşadar, iată ce apreciază un bărbat, în mod deosebit, la o femeie.

 • Foarte multe femei au experimentat acest lucru: durerea în timpul sexului

  Foarte multe femei au experimentat acest lucru: durerea în timpul sexului. Durerea în timpul partidelor de amor poate avea un efect emoţional distructiv asupra relaţiei de cuplu. Iar cu timpul, unele cupluri chiar ajung să se despartă din această cauză. Atunci când sexul îţi provoacă durere, nicidecum plăcere, trebuie să identifici cauza, pentru a înlătura de tot efectul. În articolul de mai jos, aflaţi motivul pentru care unele femei simt disconfort în timpul sexului.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5