Reproşurile constante la adresa partenerei. Ce stă în spatele lor şi ce efect au în cuplu

rep.jpg

Reproşurile constante la adresa partenerei
Reproşurile trebuie să reprezinte o alarmă pentru tine dacă partenerul apelează la ele în mod constant
foto: 123RF

Atunci când partenerul de viaţă nu te mai apreciază și este indiferent, de asemenea, când îți reproşează că nu ești o parteneră foarte bună, nu este deloc un semn bun pentru relația voastră. Reproşurile trebuie să reprezinte o alarmă pentru tine dacă partenerul apelează la ele în mod constant.

Există posibilitatea ca partenerul de viaţă să aibă anumite frustrări legate de propria persoană. Iar aceste frustrări să le proiecteze asupra ta. Dacă, de exemplu, se neglijează pe sine, s-ar putea să vină la tine să te certe că relaţia este de vină. Acest semn reprezintă “strigătul de ajutor” al partenerului, deoarece în subconştientul lui ştie că lucrurile nu merg într-o direcţie bună. Dar apelează la aceste metode pentru că nu cunoaşte o altă cale.

Cu siguranţă, în această situaţie, tu nu ai nicio vină. Trebuie să discuţi cu partenerul de viaţă şi să-l faci să înţeleagă că efortul de conştientizare pe care el trebuie să îl depună nu îl poate lăsa în seama ta. Propriile lui probleme interioare nu pot fi rezolvate decât de el.

Pe de altă parte, există şansa ca reproşurile să fie întemeiate. Încearcă să îţi dai seama dacă nu neglijezi relaţia. Poate nu oferi ceea ce el îşi doreşte. Poate că valorile şi principiile tale nu mai corespund cu cele ale iubitului. Trebuie să fii sinceră cu tine însuţi. Apoi să găseşti împreună cu partenerul motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie.

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1