Partenerul tău este deprimat? Nu îl sufoca, acordă-i spaţiul de care are nevoie

bvc.jpg

Partenerul tău este deprimat
Barbaţii când sunt deprimaţi au nevoie să se retragă în carapacea lor
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

În momentul în care un bărbat este stresat, deprimat sau are o problemă simte nevoia să se retragă în carapacea lui de unul singur pentru a depăşi situaţiile dificile. Partenerele de viaţă ştiu acest lucru, dar cumva le este foarte greu să accepte acestă situaţie.

Când femeile au o problemă simt imediat nevoia să vorbească despre asta, pe când bărbaţii sunt complet invers. Au nevoie să se distanțeze și să petreacă timp pe cont propriu pentru a-și aduna gândurile și pentru a ajunge la propriile lor concluzii.

Cea mai mare greșeală pe care poți să o faci în acest caz este să nu-i acorzi spațiu. Aşadar, dacă va dori să iasă din carapacea lui și să-ți ceară sfatul, o va face. Dacă într-adevăr îți cere sfatul, încearcă să îl asculți cu atenție și nu-ți transforma răspunsul într-o prelegere prin care să-l convingi de opiniile tale și să încerci să-i rezolvi problemele.

Dacă insiști și încerci să-l faci să-ți vorbească despre problemele sale atunci când nu este momentul potrivit, se va depărta și mai mult. Astfel, veți fi amândoi blocați într-un cerc vicios: tu insiști cât mai mult, el se distanțează, tu insiști și mai mult pentru că acum te simți panicată că s-a distanțat și așa mai departe până când el se va distanța de tine complet. Așadar, relația va fi acum însoțită de tensiuni care probabil că vor sta la baza problemelor voastre de cuplu.

 

 

Loading...
 
 

Citește și