Părerea despre propriul corp influenţează dorinţa de a face dragoste şi satisfacţia sexuală

vaaa.jpg

Părerea despre propriul corp influenţează dorinţa de a face dragoste şi satisfacţia sexuală
Felul în care o femeie se simte în corpul ei îi influenţează dorinţa de a face dragoste
foto: 123RF

Părerea despre propriul corp este foarte importantă. Te simţi mai atrăgătoare dacă îţi place cum arăţi. Dacă te simţi bine cu tine, ai şi o stare de spirit mai bună. E dificil să te simţi sexy dacă nu îţi apreciezi propriul corp. Ruşinea, senzaţia că sunteţi prea slab sau prea gras, chiar dacă nu este aşa, sunt sentimente care scad şi dorinţa sexuală.

Un rol important asupra vieţii sexuale şi a calităţii acesteia îl are imaginea propriului corp. Felul în care o femeie se simte în corpul ei îi influenţează dorinţa de a face dragoste şi satisfacţia sexuală. Sentimentele de vinovăţie, de insecuritate, gândurile negative despre cum arată, ideea că ar trebui să arate ca un fotomodel pot determina femeile să renunţe la a-şi mai dori să aibă o viaţă sexuală activă. Cercetările au arătat că doamnele mai plinuţe sunt tentate mai mult decât bărbaţii să evite raporturile sexuale. Mai mult, acestea spun că nu se simt atractive şi evită să fie văzute dezbrăcate.

Ce poţi face pentru a te simţi cât mai bine în pielea ta?

E de preferat să te concentrezi asupra acelor părţi ale corupului tău care îţi plac cel mai mult şi să nu te gândeşti la acele părţi care te nemulţumesc. O altă sugestie este practicarea unui sport sau a unor exerciţii fizice zilnice, activităţi care te vor ajuta să te împrieteneşti cu corpul tău şi să îl iubeşti mai mult.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Lipsa de împlinire sexuală poate crea probleme majore într-un cuplu

  Unul dintre motoarele importante în cuplu este împlinirea sexuală. Dar o viață sexuală împlinită înseamnă mai mult decât multe partide de sex sau atingerea orgasmului.

 • sex cuplu post craciun sfat

  Orice cuplu îşi doreşte să aibă o relaţie armonioasă şi fericită şi dacă, se poate, să dureze o viaţă întreagă. Dar ca să se întâmple acest lucru,trebuie să ne respectăm partenerul, să-l iubim şi să-i oferim libertatea de care are nevoie. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţine-ţi cont.

 • Nemulţumirile dintre parteneri se reflectă şi în calitatea vieţii sexuale

  La începutul relației, aproape cu toții trăim o perioadă extrem de romantică, dar flacăra pasiunii se mai stinge pe parcurs, pe măsură ce în cuplu intervine rutina, iar cei doi parteneri se obișnuiesc unul cu celălalt.

 • De ce trebuie evitate persoanele care fac pe victima

  Ştim cu toţii persoane care fac pe victimele, care se lamentează tot timpul şi se consideră cele mai nefericite din lume. Se plâng permanent de viaţa tristă, de nenorocirile de care au parte, de norocul care îi ocolesc, comparativ cu ceilalţi „care nu mai pot de bine'. E riscant să fi veselă în prezenţa unei victime deoarece vei sfârşi să te simţi vinovată pentru asta şi să ţi se reproşrze că nu-ţi pasă de necazurile ei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1