O relaţie în adevăratul sens al cuvântului se clădeşte pe respect reciproc

res.jpg

 O relaţie în adevăratul sens al cuvântului se clădeşte pe respect reciproc
Respectul faţă de celălalt este elementul crucial într-o relaţie
foto: 123RF

Atunci când vine vorba de respect, oricine se pricepe să îi ofere o definiție, dar puțini știu cum să îl aplice în mod concret în viețile lor. În principiu, cu toții vrem să fim respectați, dar uităm să ne comportăm în același fel cu cel de lângă noi. În ceea ce privește relația de cuplu, situația se complică și mai tare.

Cei mai mulţi oameni cred că o bună comunicare este cel mai important factor într-o relație. Comunicarea este într-adevăr esenţiala, însă respectul faţă de celălalt este elementul crucial într-o relaţie. Indiferent de cât de bine am comunica și oricât de mult ne-am strădui să evităm conflictele, ele tot vor apărea.  Este inevitabil.

Până la urmă vorbim de doi indivizi diferiţi, cu valori și de multe ori păreri diferite asupra anumitor aspecte ale vieţii de zi cu zi, care au decis să-și clădeasca o viaţă împreună. Și singurul lucru care vă poate salva este un respect desăvârșit al unuia față de altul, iar respectul presupune a aprecia sau a ține cont de tot ce ține de partenerul tău, aceea atitudine de stimă, considerație, admirație și prețuire deosebită față de el. Și nu trebuie doar să îți respecți partenerul, mai trebuie să te respecți și pe tine. Pentru că fără stimă de sine nu te vei simți niciodată demnă de respectul partenerului.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1