Nu ai chef să faci sex? Iată de ce se întâmplă acest lucru

sex.jpg

Nu ai chef să faci sex
Dorința este esențială dacă vrei să experimentezi senzații nebănuite alături de pertener
foto: 123RF

Nu există film romantic în care protagonista să nu se bucure de o experiență sexuală incredibilă. În realitate, această ficțiune nu se găsește și în așternuturile noastre. Specialiștii spun că dorința sexuală este strâns legată de partea mentală: te gândești la sex, îți creezi propriul scenariu, te simți atrăgătoare și plină de sex-appeal.

Dorința este esențială dacă vrei să experimentezi senzații nebănuite alături de pertener. Dispoziția sexuală este, din punct de vedere biologic, ceva absolut normal și firesc. Așa cum este și pofta de mâncare. Problemele intervin atunci când nu există niciun fel de chemare în acest sens.

Desigur fiecare femeie a simțit la un moment dat că dorința sexuală nu se află printre punctele ei forte, dar acest lucru poate fi rezultatul unor factori precum stresul, boala, o sarcină, sau orice fel de probleme ce pot apărea în relația de cuplu. Dacă relația cu partenerul funcționează perfect, iar starea sănătății este absolut normală, și cu toate acestea nu ai chef să faci sex, iată de ce se întâmplă acest lucru:

 • Nu ai suficientă încredere în tine. Ești timorată, inhibată, temătoare, nu-ți asumi riscuri și nu ieși din zona de confort.
 • Nu ai suficientă grijă de tine. Nimic nu inhibă mai mult libidoul unei femei ca lipsa somnului, dietele drastice sau stilul de viață sedentar.
 • Iei anumite medicamente care au ca efect secundar scăderea libidoului. Unele dintre ele sunt pilulele anticoncepționale. Vorbește cu medicul tău despre această chestiune.
Loading...
 
 

Citește și

 • Greşeala femeile îndrăgostite

  Foarte multe femei atunci când se îndrăgostesc fac greşeala de a-şi îndepărta pretendenţii printr-o atitudine prea insistentă. În momentul în care tu eşti mereu cea care iniţiază contactul cu bărbatul pe care îl placi şi nu ai niciodată răbdare ca el să facă primul pas, este foarte posibil să îl "sufoci" cu atenţia ta. Dacă tu îi trimiţi constant mesaje, emailuri şi îl suni înainte să o facă el, s-ar putea ca această atitudine să îţi aducă mai multe probleme decât beneficii în jocul seducţiei.

 • De ce nu trebuie să rămâi într-o căsnicie nefericită doar de dragul copiilor

  Să rămâi într-o căsnicie nefericită înseamnă să le oferi copiilor tăi o lecţie greşită despre viaţă. Mulţi oameni cred că ar trebui să pună punct mariajului, însă amână să ia această decizie din cauza copiilor, le este teamă să nu îi traumatizeze. Însă a rămâne într-o căsnicie în care nu-ţi iubeşti partenerul/a, în care să simţi că te sufoci, nu este cea mai bună decizie.

 • Ce trebuie să faci pentru a cuceri un bărbat

  O atitudine misterioasă este întotdeauna binevenită când vrei să stârneşti interesul unui bărbat. Păstrarea unui aer misterios este cheia pentru a atrage un bărbat. Asta nu înseamnă că nu trebuie să îi spui nimic despre tine sau să renunţi la sinceritate, însă ar trebui să îl laşi pe el să te întrebe mai multe, înainte de a te apuca să-ţi faci o descriere completă.

 • Femeile care iubesc sexul nu au nevoie de stimulente

  În cultura noastră obișnuim să vedem sexul ca fiind mai important pentru bărbați decât pentru femei. Dar asta nu este adevărat. Există femei care iubesc sexul şi îi acordă nu numai o importanţă declarativă, ci şi tot timpul lor liber şi extrem de preţios. Aceste femei au parte de mai mult sex decât majoritatea, dar şi de mai multă pasiune din partea bărbaţilor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1