Nimeni nu ar vrea să cunoască decepţiile în dragoste, dar ele totuşi există. Ce trebuie să faceţi pentru a depăşi un eşec sentimental

da.jpg

Nimeni nu ar vrea să cunoască decepţiile şi trădările în dragoste, dar ele totuşi există
Nimeni nu ar vrea să cunoască decepţiile şi trădările în dragoste, dar ele totuşi există
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Se spune că experienţa vine odată cu timpul, cu greşelile, cu decepţiile. Nimeni nu ar vrea să cunoască decepţiile şi trădările în dragoste, dar ele totuşi există. În articolul de mai jos, aflaţi ce trebuie să faceţi pentru a depăşi un eşec în dragoste.

Cea mai bună metodă de a trece peste durerea unei despărţiri este implicarea în activităţi plăcute, iniţierea unor proiecte care erau în plan, dar care au fost abandonate în timpul relaţiei. Ieşitul în aer liber, întâlnirile cu prietenii, sportul, sunt metode excelente de eliberare.

Din punct de vedere raţional este bine de “centralizat” ce a fost bun şi ce nu a mers în fosta relaţie, resursele cu care a venit fiecare şi ce am învăţat în urma experienţei respective în cuplu. O astfel de experienţă ne ajută să ne cunoaştem mai bine pe noi, să ne cunoaştem mai bine calităţile, dar şi defectele, să ne cunoaştem reacţiile în diferite momente mai bune sau mai puţin plăcute. Relaţia de cuplu ne ajută, în general, să ne cunoatem mai bine pe noi prin celălalt.

Extrem de important este ca, după o relaţie eşuată, să nu intrăm repede într-o altă relaţie. Mulţi merg pe principiul: “găseşte pe altul/alta ca să uiţi de celălalt/cealaltă”. Este o metodă destul de riscantă având în vedere că putem aduce, în noua relaţie, nu numai vechi obiceiuri nesănătoase, dar şi vechi frustrări care să fie revărsate asupra noului partener de viaţă fără ca acesta să aibă vreo vină. Este necesară autoanaliza, împăcarea cu sine, cu situaţia şi chiar cu deciziile noastre şi ale fostului partener pentru a intra, ca nou, într-o altă relaţie.

Ca urmare, “eşecul” ruperii unei relaţii, dacă este privit din alt unghi, poate ajunge să fie văzut ca un beneficiu. Daca privim partea plină a paharului, putem extrage roadele sufleteşti ale unei relatii de cuplu finalizate şi resursele de a merge mai departe.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5