Multe femei se prefac că au orgasm în timpul actului sexual. 2 motive principale

vii.jpg

Multe femei se prefac că au orgasm în timpul actului sexual
Mimarea orgasmului este foarte des întâlnită în rândul femeilor
foto: 123RF

Mimarea orgasmului este foarte des întâlnită în rândul femeilor, soluţie la care acestea recurg mai ales când simt că nu există şansa de a atinge punctul culminant.

Ce trebuie să aveţi în vedere despre orgasmul feminin

Problema constă în felul în care orgasmul feminin a fost portretizat în media, în special în filmele pornografice. În acele filme, femeile ajung la orgasm aproape instantaneu, doar prin penetrare, și cu ajutorul câtorva cuvinte „murdare”. În realitate, toate știm că nu este chiar atât de simplu. Din contră, este nevoie de mult mai mult decât simpla penetrare pentru a putea ajunge la orgasm. 

Totul ţine de percepţia culturală. Punem foarte mult accent pe felul în care bărbații ajung la climax, adică pe partea de penetrare. Ignorăm aproape complet tot ce ține de preludiu și stimularea clitorisului. Multe femei se prefac că au orgasm în timpul actului sexual, din două motive principale: de a nu părea anormale și de a nu-l face pe partener să se simtă prost. Din păcate, rușinea femeilor de a spune adevărul este dăunătoare atât pentru ele însele, cât și pentru bărbați.

Bărbații învață din filme și din poveștile prietenilor că femeile ajung la orgasm rapid, prin penetrare repetitivă, dură și rapidă. Dacă partenerele lor nu le împărtășesc nevoile sexuale cu sinceritate, atunci nici ei nu știu ce au de făcut defapt.

Loading...

Citește și

 • Ce se întâmplă când pretinzi că ai orgasm chiar dacă lucrurile nu stau chiar aşa Nu se publica

  Mimarea orgasmului este foarte des întâlnită în rândul femeilor, soluţie la care acestea recurg mai ales când simt că nu există şansa de a atinge punctul culminant.

 • Când sexul nu mai reprezintă o prioritate în relaţia de cuplu

  Sexul în relaţia de cuplu poate uneori să nu reprezinte o prioritate, atunci când conflictele, stresul şi aşteptările îşi pun amprenta pe dinamica cuplului. Dacă la început sexul este incitant, și partenerii îşi explorează sexualitatea, dorinţele și fanteziile sexuale creându-și astfel un anumit ritm în cuplu, pe parcursul relației apar factorii stresori şi libidoul partenerilor scade.

 • Viaţa intimă nu te mai mulţumeşte abordezi o discutie despre sex cu partenerul

  Sexul este foarte important într-o căsnicie, iar deteriorarea acestui act intim poate deveni o problemă, atunci când lucrurile încep să scârţâie. În momentul în care simţi că activitatea intimă nu te mai mulţumeşte, o discuţie sinceră cu partenerul este bine-venită.

 • Ce înseamnă o bună comunicare în relaţia cu partenerul

  Calitatea şi durabilitatea unei relaţii de cuplu depinde într-o mare măsură de abilitatea partenerilor de a-şi comunica gândurile, sentimentele, nevoile, dorinţele, atât verbal cât şi nonverbal. Atunci când partenerii se plasează pe poziţii de egalitate, când sistemele de valori, credinţele, propria experienţă de viaţă sunt foarte apropiate, comunicarea decurge cu foarte multă uşurinţă şi este eficientă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1