Motivul pentru care unii bărbaţi nu au curaj să-şi exprime întotdeauna sentimentele

indepartat.jpg

Motivul pentru care unii bărbaţi nu au curaj să-şi exprime întotdeauna sentimentele
Bărbații deseori își pun sentimentele pe tavă și ocazional, acestea sunt respinse
foto: 123RF

În timp ce unii bărbați nu au nicio problemă cu ideea de angajament emoțional, în cazul altora, parcă termeni precum “relație” sau “dragoste” îi pun pe fugă. Iar unul dintre motivele din spatele acestei frici de a fi vulnerabili, este redat de faptul că bărbații se tem de respingere la un nivel profund. Mai profund decât o femeie ar face-o.

În societatea noastră, bărbații sunt cei care au responsabilitatea de a face primul pas și de a curta o femeie până când aceasta se decide dacă să-i accepte propunerea sau să o refuze. Astfel, bărbații deseori își pun sentimentele pe tavă și ocazional, acestea sunt respinse. Acest lucru le poate deteriora stima de sine în timp, poate chiar să-i facă să-și amplifice nesiguranțele și să se privească într-un mod mai negativ decât ar fi normal.

De aceea, ai putea simți, la un moment dat, când în sfârșit relația ta trece într-un stadiu superior că, partenerul tău se îndepărtează emoțional și se înconjoară cu ziduri peste care nu poți să treci. Teama de a investi atât de mult emoțional este cauzată de faptul că revenirea după o decepţie este grea. De aceea, unii bărbați sunt mai tentați să evite cu totul orice relație de natură romantică.

Așadar, pentru a nu te bloca într-o situație similară, încearcă să ai răbdare și să-i dovedești că dragostea ta pentru el este reală și că poate avea încredere în tine. 

Loading...

Citește și

 • Cele mai cunoscute motive pentru care bărbaţii fug de relaţiile stabile

  De ce fug unii bărbaţi de relaţiile stabile? Cel puţin o dată în viaţă, fiecare femeie s-a lovit de această problemă: ea vrea, el nu vrea o relaţie stabilă!

 • Egoismul unuia dintre parteneri principalul motiv pentru care multe relaţii eşuează

  Egoismul unuia sau altuia dintre parteneri este principalul motiv pentru care multe relaţii eşuează. Nimic nu poate răni mai mult pe cineva decât lipsa de grijă, atenţie şi iubire a persoanei cu care îşi împarte viaţa.

 • De ce este nevoie pentru a ne conecta cu adevărat cu partenerul de viaţă

  Vorbim de intimitate emoţională în cuplu atunci când între cei doi parteneri există înţelegere în profunzime, exprimată cu dragoste. Nu doar conversaţia şi ascultarea activă, empatică, stau la baza intimităţii emoţionale. Intimitatea emoţională se creează prin şi creează la rândul ei o viaţă sexuală satisfăcătoare pentru ambii parteneri. Astfel spus, dacă ne simţim conectaţi cu partenerul, cel mai probabil vom avea şi o viaţă sexuală împlinită, iar aceasta ne va face la rândul ei să ne simţim şi mai apropiaţi.

 • Vârsta nu este un motiv plauzibil pentru a renunţa la practicele sexuale

  Prea multe persoane se gândesc la faptul că dacă sunt în vârstă sunt mai puţin dorite şi mai puţin active sexual. Adulţii în vârstă pot accepta aceste prejudecîţi şi să adopte ideea că lor nu le este permis sau nu li se potriveşte să fie activi sexual.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1