Motive care ne îndeamnă să stăm într-o relaţie fără iubire. Convingerile negative ne limitează

nb.jpg

Motive care ne îndeamnă să stăm într-o relaţie fără iubire
Respectul de sine scăzut este unul dintre motivele pentru care rămânen în relaţii nefericite
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Respectul de sine scăzut este unul dintre motivele pentru care rămânen în relaţii nefericite. Atunci când respectul de sine este scăzut, tindem să credem că nu putem și nu merităm să fim fericiți și că nimeni nu ne iubește. De aceea, îi încredințăm partenerului nostru această responsabilitate.

De asemenea, uneori avem anumite convingeri care au efect negativ asupra imaginii de sine. Frica de a rămâne singură și teama că fără un partener am eșuat în viață sau că există un termen limită pentru a găsi iubirea sunt motive care te vor îndemna să stai într-o relație fără iubire. Dacă avem aceste temeri, este ceva firesc ca atunci când avem o asemenea relație, să nu vrem să o pierdem. În plus, ne gândim că nu putem găsi pe nimeni ca partenerul nostru sau că nimeni nu se va mai uita la noi.

Convingerile negative și temerile ne limitează. Trebuie să ne convingem că viața fără partener este la fel de frumoasă. În plus, dragostea nu are vârstă, putem întâlni pe cineva în orice moment. La urma urmei, viața este plină de surprize. Dacă reflectăm asupra acestor lucruri, putem trece peste limite și putem să ne depășim temerile.

 

Loading...
 
 

Citește și