Metode eficiente de prevenire a bolilor cu transmitere sexuală

nuu.jpg

Metode eficiente de prevenire a bolilor cu transmitere sexuală
Prezervativul este singura metodă contraceptivă care previne BTS
foto: 123RF

De cele mai multe ori viaţa intimă vine la pachet cu anumite boli cu transmitere sexuală. Aceste infecţii pot apărea chiar şi în cazul cuplurilor stabile, creând probleme dacă nu sunt depistate şi tratate corespunzător şi la timp

Vestea bună e că bolile cu transmitere sexuală pot fi prevenite. De aceea este extrem de importantă informarea. Singura metodă 100% eficientă de prevenire a BTS este abstinenţa sexuală. Însă există şi metode care reduc riscul de îmbolnăvire, chiar dacă nu complet.

Contact sexual protejat

Prezervativul este singura metodă contraceptivă care previne BTS care se transmit prin fluidele corporale. Acesta nu este însă eficient în prevenirea BTS care se pot transmite prin contactul cu pielea din zona genitală. Pentru ca prezervativul să fie mai eficient, este recomandat ca acesta să fie folosit şi în timpul sexului anal şi oral. O serie de BTS sunt transmise prin contactul sexual oral.

Vaccinuri pentru boli cu transmitere sexuală

Pentru unele boli cu transmitere sexuală există vaccinuri, iar persoanele care se află în categoriile cu risc crescut ar trebui sa îţi facă vaccinurile împotriva BTS. Este vorba despre vaccinul împotriva hepatitei B, dar şi vaccinul împotriva HPV.

Analize periodice sau înaintea unei noi relaţii

Analizele pentru BTS sunt recomandate pentru orice persoană activă din punct de vedere sexual. Persoanele care încep o nouă relaţie, dar şi persoanele care au mai mulţi parteneri sexuali ar trebui, în mod deosebit, să îşi facă analize periodice pentru BTS.

Educaţia sexuală este extrem de importantă

Educaţia sexuală joaca un rol extrem de important în prevenirea, tratarea precum şi limitarea răspandirii BTS. Cu cât oamenii primesc mai multe informaţii cu privire la aceste afecţiuni riscante, cu atât mai multă atenţie vor acorda prevenţiei.

Loading...
 
 

Citește și

 • indicat să îl convingi pe partener să te sărute mai des

  Săruturile menţin vie pasiunea în cuplu. Cu cât îl săruţi mai des pe partener, în viaţa de zi cu zi, cu atât măreşti şansele activităţii în dormitor. Specialiştii spun că în saliva bărbatului se găseşte şi hormonul sexual, testosteron, care măreşte libidoul ambelor sexe. De aceea sunt ele aşa de importante în general, nu doar în timpul preludiului.

 • Semne clare partenerul iubeşte chiar dacă nu ţi-o spune

  Dragostea trece dincolo de cuvinte şi poate fi exprimată şi fără prea multe vorbe. Unii bărbaţi nu îşi pot exprima lejer sentimentele, aşa că faptele sunt cele care îi trădează. Dacă încă te îndoieşti de sentimentele partenerului tău, fii atentă la urmatoarele semne şi aşa vei şti cu siguranţă dacă te iubeşte cu adevarat.

 • Factorii care diminuează dorinţa de a face sex

  Apetitul sexual diminuat se referă la un nivel scăzut al libidoului şi este o tulburare sexuală frecventă. O persoană cu această tulburare nu va iniţia şi nici nu va răspunde adecvat nevoilor sexuale ale partenerului.

 • Trucuri şi sfaturi mbunătaţirea vieţii sexuale după căsătorie

  Se spune că în majoritatea cuplurilor căsătorite pasiunea şi focul dragostei dispar treptat pe măsură ce problemele casnice pătrund în viaţa celor doi. Experţii susţin însă că viaţa sexuală poate fi îmbunătăţită, în ciuda problemelor numeroase care apar odată cu oficializarea relaţiei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1