Masturbarea, un subiect care stârneşte controverse. Acestă practică poate afecta relaţia de cuplu?

mast.jpg

Masturbarea un subiect care stârneşte controverse
Pentru multe cupluri, masturbarea este un subiect care stârneşte controverse
foto: 123RF

Ca să ştim ce ne place în materie de sex, trebuie să ne cunoaştem corpul. Trebuie să ştim cum reacţionează la diverşi stimuli, ce ne face să ne pierdem capul de dorinţă şi ce nu ne place. Metoda cea mai simplă de cunoaştere a corpului este masturbarea. Însă, pentru multe cupluri, masturbarea este un subiect care stârneşte controverse, conducând uneori, surprinzător, chiar spre despărţire.

De ce şi când devine masturbarea o problemă pentru relaţia de cuplu? Ce se întâmplă dacă te masturbezi prea mult atunci când ai un partener şi cum ar trebui tratată această problemă intimă? Înainte de toate, partenerii de viaţă trebuie să discute deschis despre ceea ce simt şi îşi doresc şi să afle motivul pentru care persoana iubită apelează la acest obicei. Unii oameni apelează la autostimulare pentru că nu sunt satisfăcuţi aşa cum şi-ar dori, în timp ce alţii doar îşi doresc să petreacă timp singuri, având în vedere beneficiile pe care le oferă atât la nivel fizic, cât şi la nivel psihic.

Multe persoane s-au întrebat ce se întâmplă dacă te masturbezi prea mult şi de ce este afectată  relaţia de cuplu. Specialiştii în domeniu au ajuns la concluzia că autostimularea oferă senzaţia de îndepărtare şi izolare, având efecte la nivel emoţional. Nici femeile, nici bărbaţii nu sunt încântaţi să afle că partenerul de cuplu nu se simte bine alături de ei. O problemă şi mai mare apare în momentul în care celălalt se simte neglijat în favoarea autostimulării sexuale.

Soluţia în astfel de cazuri o reprezintă masturbarea în cuplu. Nu numai că stabileşte o conexiune intimă deosebită, însă poate să rezolve multe probleme pe viitor. Partenerii se pot stimula reciproc cu mâinile sau cu ajutorul jucăriilor sexuale. Important este să se ghideze unul pe altul pe drumul plăcerii.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Trucul care au rolul de a întări orice relaţie şi vă ajută să aveţi încredere reciprocă

  Atunci când suntem la începutul relaţiei, avem o plăcere deosebită să povestim partenerului tot felul de lucruri, dar şi să ascultăm poveştile lui. Sunt descoperiri pe care le facem despre acesta, simţim dorinţa de a-l cunoaşte mai bine, de a ne primi în intimitatea lui şi de a se simţi în largul său să se destăinuie. Indiferent că sunt evenimente marcante sau întâmplări de zi cu zi, există, de ambele părţi disponibilitate.

 • Fisuri în țesutul vaginal din cauza sexului

  Atunci când o femeie se excită, labiile, clitorisul şi vaginul se umflă şi lubrifierea naturală se produce în interiorul vaginului, iar acest proces ajută la protejarea femeii de durere în timpul actului sexual. Fără aceste mecanisme de protecţie naturală, ţesutul vaginal ar putea fi uscat şi fragil, frecarea ar putea fi incomodă sau s-ar produce chiar ruperea.

 • Iubitul tău este gelos

  Gelozia este o boală care torturează sufletele, însă poate fi ţinută sub control. Dacă ai un partener gelos trebuie să-i explici ceea ce te deranjează. Este posibil ca iubitul tău să nu-și dea seama că felul său de a se comporta cu tine ți se pare prea posesiv.

 • Intimitatea în cuplu

  Pentru ca un cuplu să se dezvolte, rolul major în existenţa lui îl constituie intimitatea. Chiar dacă dragostea este cea care stă la baza unei relații de cuplu, este nevoie de mai mult decât atât pentru ca cei doi parteneri să construiască o relație autentică și de durată.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1