Îți poți reface căsnicia după infidelitate? Când merită partenerul a doua șansă

infidelitate.jpg

iti poti reface casnicia dupa infidelitate
Tendința oricărui cuplu în care unul dintre parteneri a înșelat este să dea vina pe celălalt
foto:123RF

Infidelitatea întotdeauna a fost un subiect controversat. Motivele pentru care un partener alege să treacă peste jurămintele făcute doar pentru o aventură de o noapte sau optează pentru o relaţie paralelă sunt diverse.

Cu toate acestea, dacă cei doi soţi vor să meargă mai departe şi să-şi salveze relaţia trebuie să dea dovadă de foarte multă maturitate. Iată cum îţi poţi reface căsnicia după infidelitate.

Reînoiţi-vă jurămintele, stabiliţi reguli noi

Pentru oricare dintre noi, recăpătarea încrederii în persoana care ne-a dezamăgit este un lucru extrem de important, dar și foarte greu. Din acest motiv, este indicat să se stabilească niște reguli pe care ambii parteneri să le aibă în vedere și să le respecte. De exemplu, să-și facă mai mult timp unul pentru celălalt, să răspundă la telefon ori de câte ori este sunat și să comunice foarte mult. Toate aceste aspecte aparent minore contribuie ușor, ușor la restabilirea încrederii pierdute.

Împărtășiți-vă din nou dorințele sexuale

Viața sexuală are un rol extrem de important în orice cuplu, chiar și după ce unul dintre parteneri a înșelat, deoarece acest lucru îi poate apropia din nou. Mai exact, persoana care a înșelat se va simții vinovată și va face tot ce este posibil să nu mai dezamăgească. Învățați să o luați de la capăt exact ca la începuturile relației voastre. Împărtășiți-vă din nou dorințele, temerile și fanteziile pentru a vă putea face pe plac unul celuilalt și pentru a vă bucura împreună de o viață intimă împlinită și satisfăcătoare.

Onestitatea este punctul forte

Adulterul, odată comis, creează o durere nemărginită. Partenerul înșelat își va pierde cu siguranță încrederea în cel în care o investise și în care credea orbește. În această situație, cea mai importantă este onestitatea, de ambele părți. Cei implicați în această poveste trebuie să-și spună punctul de vedere, să-și expună sentimentele și să afle din ce cauză au ajuns în această situație. Iar dacă partenerii de viață ajung la concluzia că ar fi bine să mai dea o șansă relației, trebuie să învețe să aibă din nou încredere unul în celălalt. Însă țineți cont de faptul că acest lucru nu este posibil fără onestitate.

Discutaţi despre motivele infidelităţii

Tendința oricărui cuplu în care unul dintre parteneri a înșelat este să dea vina pe celălalt. În această situație este important să acceptați realitatea și să conștiențizați că amândoi sunteți vinovați atâta timp cât s-a ajuns într-o asemenea situație. Analizați împreună unde s-a produs ruptura și încercați să nu mai repetați aceleași greșeli nici de o parte, nici de cealăltă.

 

 

loading...
Loading...

Citește și

  • sex cuplu dragoste relatie

    Cât de important este sexul într-o relație? Unele voci ar spune că nu contează așa de mult cum contează respectul și încrederea pe care le au patenerii unui cuplu, unul pentru celălalt. Ei bine, specialiștii în terapia de cuplu cred că sexul este vital pentru o relație

  • soare dorinta sexuala

    Puţini sunt oamenii care îşi dau seama că razele soarelui chiar ajută la îmbunătăţirea vieţii sexuale. În general libidoul se modifică în funcţie de anotimp şi creşte odată cu gradele din termometru.

  • Sexul de împăcare

    Se spune că sexul de împăcare este ca un „drog” la care apelează foarte multe cupluri, pentru a-și remedia problemele. Însă există o serie de avantaje și dezavantaje de care ar trebui să țineți cont și pe care ar trebui să le aveți în vedere.

  • Experta în sex Tracey Cox, din Marea Britanie, a studiat 1.000 de voluntari de ambele sexe, de-a lungul a cinci ani şi a stabilit că există 10 tipuri de libidou.