Îţi este frică de intimitate sau abandon? Găseşte cum să faci faţă cu succes schimbării

frica_de_a.jpg

Îţi este frică de intimitate sau abandon
Pentru cei mai mulţi dintre noi frica de a rămâne singur este o realitate
foto: 123RF

Pentru cei mai mulţi dintre noi frica de a rămâne singur este o realitate. Ne este teamă să fim respinşi sau abandonaţi. Chiar şi oamenii cei mai puternici au un grad de frică ridicat faţă de abandon. Suntem conştienţi că putem supravieţui, dar viaţa este mai frumoasă şi mai uşoară atunci când avem pe cineva lângă noi.

Ne este teamă să fim părăsiţi prin moarte, respingere, boală, fizic sau chiar prin distanţare emoţională. A deveni independent şi sănătos emoţional cu viaţa ta şi scopurile personale reprezintă o cale ideală de a face faţă acestei probleme frecvente în relaţii.

Dacă îţi este frică să fii abandonat, încearcă pe cât posibil să nu îţi sufoci partenerul cu atenţie şi gelozie excesivă. Vorbeşte despre sentimentele tale, scriele într-un jurnal, vezi un psihoterapeut dacă chiar ai probleme. Nu lăsa problemele relaţiei, care sunt normale, să dicteze comportamentul tău sau să-ţi distrugă relaţia.

Îţi este foarte frică de intimitate sau abandon? Găseşte cum să faci faţă cu succes schimbării şi cum să-i susţii pe cei iubiţi când se schimbă. Citeşte cărţi de specialitate, caută sustinerea celor din jur şi de ce nu, vorbeşte cu un consilier despre aceste probleme.

 

 

 

Loading...

Citește și

 • Factori care pot duce la scăderea calităţii relaţiei sexuale

  Scăderea apetitului sexual poate fi cauzată de o mulţime de factori, chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru. Cu timpul, problemele financiare, apariția unui copil, tabieturile sau orice alt lucru pe care îl trăiește un cuplu contribuie la scăderea calității relației sexuale. Însă frustrările nu se acumulează din cauza factorilor externi, ci din contră, din cauza partenerilor.

 • O bună comunicare poate salva aproape orice căsnicie de la dezastru

  Cei mai mulți oameni sunt entuziasmați de gândul căsătoriei. Se simt inundați de speranță, visuri, așteptări pozitive în legătură cu viitorul lor. În timpul etapei de început a unui mariaj, cunoscută ca „etapa lunii de miere”, e greu să-ți dai seama că „fericiți până la adânci bătrâneți” nu se întâmplă de la sine, ci presupune mult efort de ambele părți.

 • Dragostea evoluează în moduri diferite

  Nu există cuplu care să nu se confrunte, la un moment dat, cu greutăți. Din acest motiv, este esențial ca tu și partenerul tău să cooperați pentru a trece peste momentele dificile. Nu trebuie neapărat să fii „îndrăgostit nebunește” de cineva pentru a avea o căsnicie fericită. Dragostea adevărată necesită timp și efort. Aceasta are nevoie de multă îngrijire pentru a putea înflori.

 • iubire ura indiferenta

  Sunt foarte multe persoane care consideră ura ca fiind opusul iubirii, însă specialiştii sunt de părere că aceasta este o prezumţie falsă. Iubirea şi ura sunt interconectate, iar în momentul în care iubirea nu se poate manifesta apare ura, care permite un fel de manifestare a unor simţământe profunde.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1