Îţi cunoşti îndeajuns iubitul? Situaţii care îţi pot compromite relaţia

situatii.jpg

cunoşti îndeajuns iubitul situaţii compromite relaţia
Unul dintre cele mai toxice obiceiuri pentru o relaţie, de care multe persoane se fac vinovate, este presupunerea
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

În orice relaţie este esenţial să îl cunoşti şi să îl accepţi pe celălalt aşa cum este. Iar dacă două persoane nu sunt pe aceeași lungime de undă, relația se poate termina fără ca tu să îți dorești acest lucru. Iată câteva situaţii care îţi pot compromite relaţia.

Refuzi să asculţi

Dacă nu poţi vedea lucrurile şi din perspectiva partenerului de viaţă, înseamnă că nu prea te pricepi să asculţi cu adevărat părerile. Iar ăsta este un obicei toxic pentru că nu poţi comunica eficient cu iubitul. Să îl asculţi cu adevărat pe acesta înseamnă să îl faci să se simtă observant şi acceptat, luat în considerare.

Faci presupuneri

Unul dintre cele mai toxice obiceiuri pentru o relaţie, de care multe persoane se fac vinovate, este presupunerea. Şi anume, să presupui în mod constant că iubitul înţelege ceea ce vrei să spui. De cele mai multe ori, nu este adevărat. Este crucial într-o relaţie să îţi comunici clar dorinţele, ideile, părerile, în loc să presupui că cealaltă persoană cunoaşte ceea ce tu nu verbalizezi.

Nu îl accepti pe partenerul tău exact aşa cum este

Ştim cu toţii cum este să îţi doreşti să îi faci pe cei din jur, la care ţii foarte mult, să se asemene mai mult cu tine. Adică să le placă aceleaşi lucruri care ne plac nouă, să comunice la fel cum comunicăm noi. În schimb, ar trebui să înveţi să îţi accepţi partenerul exact aşa cum este şi să nu priveşti diferenţele dintre voi ca fiind în neregulă.

Eşti prea încăpăţânată

Încăpăţânarea poate fi o sabie cu două tăişuri: pe de-o parte, poate fi o calitate, pentru că te face să fii perseverentă, însă, pe de altă parte, în relaţia cu partenerul de viaţă nu îţi va aduce atât de multe beneficii. Iar asta pentru că încăpăţânarea de care dai dovadă te face să îţi doreşti cu ardoare să ai dreptate tot timpul. Ori asta este imposibil. Învaţă să faci compromisuri şi să accepţi că şi partenerul tău poate să aibă dreptate în anumite cazuri.

Loading...
 
 

Citește și