Interesul pentru sex se diminuează după 50 de ani? Adevărul despre schimbările care apar

menopauya.jpg

interesul pentru sex se diminueaza 50 ani
Plăcerea şi interesul pentru sex nu se diminuează cu vârsta
foto:123RF
Citeste tot despre: 

De obicei, se discută destul de puţin despre schimbările care intervin în viaţa sexuală odată cu trecerea timpului. Vestea bună este că plăcerea şi interesul pentru sex nu se diminuează cu vârsta. Cele mai multe persoane se bucură de activitatea intimă pe tot parcursul vieţii, iar pentru unii, a doua parte a vieţii înseamnă chiar o eliberare de prejudecăţi.

După vârsta de 50 de ani, atât bărbaţii cât şi femeile sesizează schimbările care apar la nivel sexual. La fel ca în cazul altor schimbări fizice care se produc pe măsură ce organismul îmbătrâneşte, aceste modificări nu înseamnă neapărat că ne pierdem sexualitatea.

Dorinţa sexuală a bărbaţilor după 50 de ani este foarte puţin afectată de vârstă. Scăderea libidoului poate fi însă un simptom al unor afecţiuni sau poate fi un efect secundar al unor tratamente medicamentoase.

La femei, sexul la vârsta menopauzei poate fi în continuare o activitate plăcută și satisfăcătoare alături de partenerul de viață. Dacă totuși resimțiți disconfort, o anumită uscăciune și diminuare a elasticității vaginului, simptome care pot face ca actul sexual să devină dureros, o soluție perfectă o reprezintă lubrifianții pe bază de apă.

Dacă bănuiţi că dorinţa sexuală este afectată de tratamentul medicamentos sau de prezenţa unei afecţiuni, consultaţi medicul. De asemenea, discutaţi cu partenerul de viaţă despre îndoielile pe care le aveţi şi încercaţi să le rezolvaţi împreună.

Loading...
 
 

Citește și

 • actul sexual devine dureros barbati

  Din păcate, şi bărbaţii se confruntă cu dureri în timpul sexului, care netratate cauzează frustrări severe. Din acest motiv, este bine să apeleze la medicii specialişti pentru a identifica cauza.

 • sex previne ridurile

  Între sex şi ten există o legătură care se poate rezuma astfel: sex bun înseamnă piele bună. Activităţile din dormitor stimulează epiderma, conferindu-i o strălucire trandafirie, frumoasă.

 • sex pe canicula

  În această perioadă, temperaturile caniculare sunt greu de suportat de toată lumea. Nu numai că ne afectează starea de spirit, dar pot crea probleme și din punct de vedere erotic. Din acest motiv, este bine să evitaţi relaţiile intime cu partenerul, mai ales dacă aţi stat prea mult la soare.

 • inhibitii in pat sex indrazneata

  Există cupluri care întâmpină probleme în viața sexuală, deoarece partenerele au tot felul de inhibiții și frici, în multe situaţii nejustificate