Infecţia sexuală foarte răspândită în rândul femeilor. Un motiv în plus să ne testăm frecvent

tricomo.jpg

Infecţia sexuală foarte răspândită în rândul femeilor
Infecția vaginală cu trichomonas este o afecțiune cu care femeile active sexual se confruntă frecvent
foto: 123RF

Infecția vaginală cu trichomonas este o afecțiune cu care femeile active sexual se confruntă frecvent. Apariția acestei infecții, una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală, este provocată de parazitul Trichomonas vaginalis. Calea de transmitere a acestuia este cea sexuală, prin act sexual vaginal neprotejat.

Infecţia se poate lua uşor, în special dacă nu folosim protecţie, iar semnele întârzie de multe ori să apară, astfel încât se poate întâmpla uneori să treacă săptămâni bune până să ne simţim deranjate. Perioada de incubaţie a parazitului poate dura câteva zile sau aproape o lună, timp în care îi poţi transmite fără să ştii partenerului, bărbaţii nefiind feriţi de această afecţiune. La femei, Trichomonas se poate instala la nivelul vaginului, colului uterin, al uretrei sau al vezicii urinare. Iar la bărbaţi afectează, de obicei, uretra dar se poate răspândi şi în zona prostatei şi a aparatului genital.

Simptomele acestei boli sunt destul de supărătoare

La femei, tricomoniaza este însoțită de o secreție verzuie, spumoasă, urât mirositoare, iritații și mâncărimi în zona vaginală, dureri în timpul actului sexualși nevoia imperioasă de a urina. Simptomele se pot agrava după menstruație. La bărbați este posibil să nu apară niciun simptom. În cazul în care acestea apar, este vorba despre o inflamare a uretrei, care se manifestă prin înțepături la urinare și o secreție din penis.

Nu ignoraţi această infecţie

Ea poate evolua rapid, provocând răni pe col şi infecţii mai grave. Iar dacă diagnosticarea ei şi tratamentul adecvat nu se fac prompt, vindecarea va deveni dificilă. De asemenea, este esenţial ca şi partenerul să fie tratat în acelaşi timp cu persoana afectată. În caz contrar, poate să apară reinfecţia şi complicaţii nedorite. Netratată pe termen lung, tricomonaza poate duce la sterilitate, complicaţii în cazul unei sarcini şi chiar avort spontan, boli de rinichi şi inflamaţii cronice.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Chiar şi partenerii care se iubesc pot întâmpina dificultăţi dormitor. Cum le rezolvi?

  Este bine de ştiut că şi partenerii care se iubesc foarte mult pot întâmpina dificultăţi în viaţa intimă. Dilemele cele mai des întâlnite în acest sens sunt direct relaţionate de aspecte precum frecvenţa partidelor de amor, satisfacţia în cuplu sau maniera de a întreţine actele sexuale.

 • Ce trebuie să ştiţi despre gelozie

  Gelozia este un amestec de emoţii, sentimente, idei de suspiciune, teama de pierdere a persoanei iubite, îngrijorare, durere generată de infidelitatea sexual-afectivă a partenerului. Gelozia poate stimula şi revigora relaţia, exprimarea acesteia într-o variantă cenzurată amintind partenerului de importanţa sa. Stârnind gelozia bărbatului din viaţa voastră, îi amintiţi acestuia că sunteţi doriţi şi de alte persoane. Toţi ne dorim certitudinea că persoana iubită nu ne va dezamăgi.

 • importantă este susţinerea partenerului în relaţia de cuplu

  A te simţi susţinută în relaţia de cuplu înseamnă să simţi că partenerul de viaţă este de acord cu ceea ce îţi doreşti, cu ceea ce reprezinţi tu, fără a face vreun efort în a te schimba. Sprijinul fiecărui partener de cuplu trebuie să fie orientat spre valorile comune ale celor doi şi spre planurile de viitor pe care şi le împărtăşesc

 • Detalii femeile trebuie să le ştie despre bărbaţii

  Într-o relaţie femeile şi bărbaţii au dorinţe, nevoi şi aşteptări diferite. Iată câteva lucruri pe care reprezentantele sexului frumos trebuie să le ştie despre partenerii din viaţa lor pentru ca o relaţie să funcţioneze.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1