Independenţa are un rol esenţial în păstrarea unei căsnicii fericite

independenta.jpg

Independenţa are un rol esenţial în păstrarea unei căsnicii fericite
Independenţa sau desfăşurarea unor activităţi în afara cuplului are un rol esenţial în păstrarea unei relaţii de lungă durată
foto: 123RF

Independenţa sau desfăşurarea unor activităţi în afara cuplului are un rol esenţial în păstrarea unei relaţii de lungă durată şi a unei căsnicii fericite, Există persoane care consideră că independenţa în cuplu înseamnă răceală, distanţare faţă de partener sau luarea de decizii separate în ceea ce priveşte viaţa fiecăruia. De fapt, independenţa nu se referă la aceste lucruri, ci la existenţa unor graniţe între cei doi parteneri, la păstrarea individualităţii şi unicităţii fiecăruia.

Dacă ne aşteptăm să ne confundăm cu persoana de lângă noi sau ca ea să ne facă să ne simţim împlinite, înseamnă că nu ne suntem suficiente nouă însene. Cu alte cuvinte, avem nevoie de prezenţa partenerului de cuplu în viaţa noastră, de iubire şi de a împărtăşi sentimentele, emoţiile şi momente plăcute sau dificile, însă nu este recomandabil să plasăm responsabilitatea fericirii noastre asupra persoanei de lângă noi.

De asemenea, ea ne poate ajuta şi ne poate susţine în ceea ce facem. Însă, dacă îl considerăm pe celălalt responsabil de propria fericire, el va resimţi o tensiune continuă, iar acest lucru duce adesea la nemulţumiri, frustrări, dezamăgire, plictiseală şi chiar nefericire.

Prin urmare, a fi independentă şi încrezătoare în propria persoană şi în partenerul de cuplu, oferindu-i şi lui, în acelaşi timp, libertatea de care are nevoie, aduce o serie de beneficii ce contribuie la consolidarea unei relaţii armonioase şi durabile.

 

Loading...

Citește și

 • Comportamentul pe care nicio femeie nu trebuie sa il accepte în relatie

  Comportamentul agresiv nu trebuie tolerat indiferent care este forma de manifestare, verbală sau fizică. Este important ca femeile să înţeleagă faptul că un comportament violent din partea partenerului de viaţă nu trebuie să fie niciodată acceptat. Fiecare reprezentantă a sexului frumos are dreptul să fie apreciată, iubită, respectată şi să se simtă în siguranţă, în relaţie.

 • Cum faci de fapt menţii relaţie ubire pe termen lung

  Mulţi cred că o relaţie de iubire se pastrează de la sine, când, de fapt, e nevoie de efort pe termen lung. Comunicarea şi intimitatea fizică sunt esenţiale, pentru că întreţin conexiunea emoţională între partenerii de cuplu. Astfel, un mod de a vă împărtăşi iubirea este să vă faceţi complimente reciproc, atunci când sunteţi singuri, dar şi faţă de alte persoane, să vă exprimaţi aprecierea unul faţă de celălalt şi să vă încurajaţi în ceea ce faceţi.

 • lucrul nu trebuie să accepte o femeie într-o relaţie

  Atunci când te îndrăgosteşti de o femeie şi vrei să îţi fie alături, va trebui să o accepţi exact aşa cum este fără să încerci să schimbi ceva la ea. Încercarea de a-ţi determina partenera să se schimbe se va întoarce împotriva ta pe termen lung. Locul unde poţi să faci o schimbare este în interiorul tău. Concentrează-te să-ţi schimbi propriul comportament, iar acest lucru s-ar putea să o schimbe sau nu şi pe ea. Acceptă faptul că nu-ţi poţi forţa iubita să se schimbe şi că aceasta nu trebuie să facă ceea ce vrei tu.

 • Află speli zona intimă vrei să te fereşti de infecţii şi iritaţii

  Igiena intimă este extrem de importantă, îţi permite să te simţi proaspătă, atractivă şi mult mai relaxată în relaţiile intime. Mai mult decât atât, o igienă corespunzătoare în zona intimă te va ţine departe de boli şi infecţii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1