Iată de ce spălăturile vaginale sunt recomandate doar în cazul unor infecţii locale

spala.jpg

spălăturile vaginale sunt recomandate doar în cazul unor infecţii locale
Vaginul se curăţă singur datorită secreţiilor, iar aciditatea sa omoară microorganismele care nu au ce căuta acolo
foto: 123RF

Spălăturile vaginale, realizate manual cu săpunul sau cu dispozitive speciale, nu numai că sunt total inutule, dar pot să devină periculoase. În primul rând, vaginul se curăţă singur datorită secreţiilor, iar aciditatea sa omoară microorganismele care nu au ce căuta acolo. Un vagin sănătos nu trebuie nici spălat cu săpun, nici dezinfectat cu diverse substanţe.

În al doilea rând, riscul infecţiilor este mai mare când faci spălături pentru că echilibrul bacterian al vaginului este îndeajuns de fragil încât să poată fi distrus de substanţele pe care le introduci înăuntru. Iar un dezechilibru al bacteriilor benefice înseamnă mai multe şanse de supravieţuire pentru bacteriile periculoase. Iar dacă foloseşti irigatoare sau alte dispozitive pentru spălături vaginale, riscul infecţiilor este dublu pentru că, probabil, nu vei sta să le sterilizezi la fiecare folosire.

Orice obiect introdus în vagin reprezintă un risc de infecţie. Aşadar, spălăturile vaginale se fac numai la recomandarea medicului, cu medicamentele indicate de el. De obicei asta se întâmplă în cazul afecţiunilor ginecologice şi mai puţin în cazul persoanelor sănătoase.
 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1