Iată ce trebuie să ştiţi despre lubrifierea organului sexual feminin

lor.jpg

Iată ce trebuie să ştiţi despre lubrifierea organului sexual feminin
Lubrifierea vaginului unei femei variază foarte mult în funcţie de stadiul ciclului menstrual în care se află
foto: 123RF

Se crede că fără o lubrifiere suficientă femeia nu poate fi penetrată. Specialiştii sunt de părere că există mai degrabă un mit în ceea ce priveşte acest aspect al răspunsului sexual feminin. Vaginul nu trebuie să fie foarte lubrifiat astfel încât să permită penetrarea, însă nici nelubrifiat nu este bine, deoarece apare dispareunia, alături de o serie de alte probleme.

Lubrifierea vaginului unei femei variază foarte mult în funcţie de stadiul ciclului menstrual în care se află, fiind influenţată hormonal, dar este afectată şi de strările psiho-afective prin care trece femeia respectivă, de stres, de complexe fizice, de anumite medicamente pe care le ia în perioada respectivă.

În cazul în care lubrifierea nu este cea pe care o doriţi amândoi, cauzele acesteia fiind nenumărate, cel mai bine ar fi să utilizaţi un lubrifiant pe bază de apă sau silicon. Astfel plăcerea actului sexual nu este modificată şi nu va exista nici riscul apariţiei unor afecţiuni, în special ale partenerei. Sexul fără lubrifiere favorizează dezvoltarea infecţiilor vaginale, inclusiv a bolilor cu transmitere sexuală, urinare, dar şi apariţia unor leziuni şi fisuri în mucoasa vaginală, ce se pot complica ulterior.

 

 

Loading...

Citește și

 • Cum schimbă gelozia o persoană

  În doze mici şi controlate, gelozia este un sentiment firesc, pe care toţi oamenii îl trăiesc cel puţin o dată în viaţă. Odată scăpată de sub control, gelozia forţează limitele iubirii dintre doi parteneri, combinând egoismul cu lăcomia, instinctele primare şi teama ca într-un cocktail otrăvitor.

 • Ce poţi să faci pentru a menţine relaţia de cuplu vie şi dinamică

  Pentru a menţine o relaţie de cuplu vie şi dinamică este nevoie de o străduinţă de fier din partea ta. Când laşi garda jos, partenerul tău îşi pierde interesul faţă de tine, faţă de relaţie, faţă de tot ceea ce a clădit împreună cu tine. Iată ce poţi face pentru a nu ajunge în această situaţie.

 • De ce sexul de împăcare nu este întotdeauna benefic pentru o relaţie

  Atunci când sunteţi implicaţi într-o relaţie serioasă, şansele să vă certaţi sunt destul de mari. De multe ori, toate lacrimile şi ţipetele se transformă cu uşurinţă într-o partidă de sex cel puţin memorabilă. Poate că nu va repara problemele, dar este un mod bun de a vă reaminti că măcar vă potriviţi la ceva.

 • Relaţii intime în timpul sarcinii

  Unele cupluri renunţă la sex în timpul sarcinii, fie din cauza unor mituri, fie din cauza unor superstiţii. Dacă medicul nu ţi-a interzis contactele sexuale în timpul sarcinii, atunci nu ai niciun motiv să renunţi la sex. Dimpotrivă! Relaţiile intime în timpul sarcinii sunt benefice pentru tine, bebeluşul tău, dar şi pentru partenerul tău şi sănătatea relaţiei voastre. Există şi alte motive importante pentru a-ţi continua viaţa sexuală.