Herpesul genital. Ce măsuri poţi lua pentru a nu contracta această boală

prez.jpg

Herpesul genital măsuri poţi lua nu contracta această boală
Dacă ai o aventură cu un tip, folosește prezervativele în mod corect de fiecare dată când întreții relații sexuale
foto: 123RF

Herpesul genital se numără printre cele mai comune boli cu transmitere sexuală care afectează atât bărbații, cât și femeile. Aproximativ 1 din 6 persoane suferă de această boală. Herpesul genital se transmite de la un partener la altul prin contact sexual, dar şi prin folosirea prosoapelor sau a lenjeriei intime în comun cu alte persoane infectate.

Herpesul genital este o boală cu transmitere sexuală pe care o poți lua şi fără să ai contact intim, și tocmai de aceea trebuie să îți iei toate măsurile de precauție pentru a evita acest lucru.

Majoritatea persoanelor infectate nu au simptome, și tocmai de aceea poate fi transmisă de la un partener la altul fără niciun fel de problemă. Herpesul genital este cauzat de două tipuri de viruși: de tip 1 și de tip 2. Această afecțiune poate fi transmisă atât prin contact vaginal, cât și anal sau oral.

Lichidele care se găsesc la suprafața unui herpes poartă virusul respectiv, iar contactul cu acea rană poate să îți transmită boala. Totuși, poți lua acest virus și de la un partener sexual care nu are o rană vizibilă și care nu știe că poartă această infecție.

Cum reduci riscurile de a contracta această boală

 • dacă te afli într-o relație monogamă cu un partener care și-a făcut analizele, atunci există șanse foarte mici de a te îmbolnăvi;
 • dacă ai o aventură cu un tip, folosește prezervativele în mod corect de fiecare dată când întreții relații sexuale. Însă acest lucru nu îți garantează o protecție totală, deoarece pielea ta poate intra în contact cu lichidele de la partener. Fii precaută!
 • Nu practica sex oral dacă unul dintre voi are o leziune de herpes oral sau genital.
 • Dacă un partener infectat are un episod de herpes se contraindică contactul sexual chiar şi cu prezervativ.
Loading...

Citește și

 • Ce poate declanşa sentimentul de gelozie în relaţie de cuplu

  Sentimentul de gelozie este declanşat de lipsa de încredere în sine şi de nesiguranţa relaţiei. Dacă ţi-e teamă că vei fi respinsă sau părăsită de cel de lângă tine, automat vei simţi nevoia să preiei controlul asupra situaţiei. În timp, însă, gelozia duce la dezvoltarea unui comportament agresiv faţă de partener, vrei să ştii tot timpul ce face, simţi nevoia să te caute din ce în ce mai des şi nu crezi că e potrivit să iasă doar cu prietenii lui.

 • Virusul HPV pericol care nu trebuie ignorat

  Virusul papiloma uman, numit HPV, este cea mai întâlnită boală cu transmitere sexuală. Există peste 100 de tulpini ale virusului HPV. Unele dau leziuni benigne (precum verucile), altele evoluează spre cancer de col uterin. Depistarea precoce a infecției genitale cu papilomavirusuri sau virusurile papiloma umane (HPV) este o modalitate eficientă de prevenire a cancerului de col uterin.

 • Secretul sexual al femeilor orgasm

  Secretul sexual al femeilor are doar câțiva centimetri care stimulaţi le poate duce pe doamne în al nouălea cer. Evident, vorbim despre clitoris.

 • Află ce nu ar trebui să accepţi niciodată iubitului

  Când un bărbat se îndrăgosteşte şi te alege să-i fii alături, va trebui să te accepte exact așa cum ești fără să încerce să schimbe ceva la tine.