Greşeli care, în timp, pot afecta viaţa sexuală

gresea.jpg

Greşeli care, în timp, pot afecta viaţa sexuală
Lipsa iniţierii unei partide de sex este una dintre cele mai mari greşeli pe care le putem face în intimitate
foto: 123RF

Scânteia de la începutul unei relaţii nu va arde precum flacăra veşnică, dacă nu o aprinzi iar şi iar. Din păcate, rutina ne acaparează pe toţi, însă trebuie să ne educăm, să luptăm pentru aspectele pe care le vrem îmbunătăţite, mai ales când vorbim despre viaţa intimă.

În articolul de mai jos, vei afla care sunt greşelile pe care le faci cel mai des în viaţa sexuală, care nerezolvate pot duce în timp la frustrare.

Eşti egoist în relaţia intimă sau, din contră, prea altruist

Dacă te simţi tu bine nu contează cum se mai simte şi celălalt. Ori, dacă el simte plăcere, este suficient cât să uităm că pentru noi nu este o experienţă prea plăcută. Ambele variante sunt cât se poate de greşite. Scopul relaţiei intime nu este să ne transforme pe unul sau pe altul în martiri. Plăcerea trebuie să fie de ambele părţi, iar asta este o preocupare permanentă a omului cu o viaţă intimă sănătoasă.

Nu conştientizezi că o bună comunicare face ca viaţa sexuală să fie una extraordinară

Celor mai multe persoane le este aproape imposibil să treacă peste timiditate, rişine, prejudecăţi. Puţine sunt cuplurile pe care le auzim că au o comunicare bună din punct de vedere sexual. Nu suntem roboţi, nu ştim ce e în mintea celui de lângă noi sau ce îşi doreşte, dacă nu discutăm. Suntem diferiţi, avem trăiri diferite, pasiuni diferite, fantezii diferite. Gusturile sexuale sunt atât de variate, chiar şi momentele zilei pot dicta anumite preferinţe în materie de sex. Poate într-o zi vrei să deţii controlul, în alta să fi dominat. De aceea, o bună comunicare deţine cheia unei vieţi sexuale cu adevărat reuşite.

Nu iei niciodată iniţiativa, îl aştepţi pe celălalt

Lipsa iniţierii unei partide de sex este una dintre cele mai mari greşeli pe care le putem face în intimitate. Ar fi interesant să aflăm câte partide de sex s-au irosit pentru că unul dintre parteneri n-a avut curajul să arate că vrea să facă dragoste, iar celălalt n-a îndrăznit pentru că s-a simţit nedorit sau pentru că, pur şi simplu, s-a săturat să fie mereu el cel care iniţiază sexul. Pe lângă faptul că relaţia va avea de suferit, din cauza dezechilibrului dorinţei, nici noi nu ne vom simţi prea bine pentru că nu ne exprimăm deschis şi uşor poftele sexuale.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • sex orgasm cuplu somn dormit

  După o zi lungă, grea, nu prea mai aveți chef de nimic. Întrebare: cum vă relaxați, totuși? Ce faceți? Stați la televizor, vă puneți un film, sau dați scroll pe telefon până la infinit? Sexul e probabil ultimul lucru la care vă gândiți când sunteți epuizați. Ei bine, se pare că sexul e cheia pentru un somn odihnitor.

 • femeile sunt mult mai excitate fertilitate

  Cum de altfel este și firesc, nu? Acesta este modul prin care natura le anunță că trupul lor este pregătit pentru o sarcină. Ovulația stimulează hormonii și declanșează excitarea sexuală.

 • minciuna nu trebuie sa îşi faca loc în cuplu

  Minciuna duce la falsitate şi la o personalitate dublă. Cu toate acestea, mulţi dintre noi îşi doresc o relaţie completă, sinceră şi corectă. Îţi doreşti să fii onestă cu partenerul tău şi vrei să ştii exact unde se află relaţia ta în raport cu aspiraţiile şi planurile tale. Pentru ca acest lucru să fie posibil, minciuna nu trebuie să îşi facă loc în cuplu.

 • De ce trebuie încurajaţi barbaţii să facă sex oral femeilor

  Sexologii au ajuns la concluzia că toate cuplurile în care partenerii practică sexul oral sunt mult mai stabile şi se bucură de încredere reciprocă mult mai mare decât cele în care această experienţă este încă un subiect tabu.