Factorii care diminuează dorinţa de a face sex. Iată cum putem preveni această tulburare

sc.jpg

Factorii care diminuează dorinţa de a face sex
Problemele de comunicare, lipsa afecţiunii, lupta pentru putere şi conflictele sunt factori importanţi care diminuează dorinţa de a face dragoste
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Apetitul sexual diminuat se referă la un nivel scăzut al libidoului şi este o tulburare sexuală frecventă. O persoană cu această tulburare nu va iniţia şi nici nu va răspunde adecvat nevoilor sexuale ale partenerului.

Problemele de comunicare, lipsa afecţiunii, lupta pentru putere şi conflictele sunt factori importanţi care diminuează dorinţa de a face dragoste. Apetitul sexual diminuat poate să apară şi la persoanele care au primit o edicaţie sexuală foarte strictă în copilărie, atitudini negative faţă de sex sau experienţe sexuale traumatizante.

Bolile şi unele medicamente pot contribui la această tulburare, în special dacă determină oboseala, durerea sau o stare generală proastă. Uneori pot fi implicate şi nivelele scăzute ale anumitor hormoni. Depresia sau stresul excesiv pot duce la scăderea interesului sexual. Apetitul sexual diminuat poate fi asociat şi cu alte tulburări sexuale şi uneori poate fi cauzat de acestea.

De exemplu, o femeie care nu poate avea orgasm sau are dureri în timpul contactului intim, sau un bărbat care are probleme de erecţie sau ejaculare întârziată îşi pot pierde interesul pentru sex deoarece ei o asociază cu eşecul sau nu se simt bine în aceste situaţii.

O cale excelentă de a preveni această tulburare este rezervarea unui timp pentru intimitatea nonsexuală. Cuplurile care îşi rezervă timp în fiecare săptămână pentru a sta de vorbă sau a ieşi în oraş singuri vor menţine o relaţie mai apropiată. De asemenea, cuplurile ar trebui sa separe sexul şi afecţiunea, astfel încât să nu le mai fie teamă că manifestarea afecţiunii va fi văzută ca o invitaţie la sex.

Loading...
 
 

Citește și

 • Iată ce trebuie să faci pentru a avea parte de sex de calitate

  În momentul în care partenerii de viaţă ajung în pat sunt mai degrabă concentraţi la celălalt: ce îşi doreşte, ce face, ce îi place, cum arăta. Dacă îţi doreşti mai multă intimitate cu partenerul în timpul actului sexual, ar trebui să îţi păstrezi atenţia pentru tine.

 • Motivele pentru care unii bărbaţi mimează orgasmul

  Este greşit să credem şi să promovăm ideea că doar femeile mimează orgasmul. Şi reprezentanţii sexului puternic fac acest lucru, numai că procentul lor este mult mai mic. Motivele pentru care aceştia mimează orgasmul ţine de orgoliul lor.

 • Semne clare partenerul iubeşte chiar dacă nu ţi-o spune

  Dragostea trece dincolo de cuvinte şi poate fi exprimată şi fără prea multe vorbe. Unii bărbaţi nu îşi pot exprima lejer sentimentele, aşa că faptele sunt cele care îi trădează. Dacă încă te îndoieşti de sentimentele partenerului tău, fii atentă la urmatoarele semne şi aşa vei şti cu siguranţă dacă te iubeşte cu adevarat.

 • cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ştii despre prezervative

  Găsirea prezervativului potrivit nu este un lucru uşor, nici foarte greu, dar cu siguranţă este de maximă importanţă pentru liniştea şi confortul tău în timpul partidelor de sex. Dincolo de material, arome, textură, trebuie să te asiguri că atunci când îl vei folosi nu va exista riscul de a aluneca, dacă este prea larg, sau că se va rupe dacă este prea strâmt. Iată cum trebuie să alegi prezervativele.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1