Erecţia matinală. Motivul pentru care bărbaţii se trezesc cu chef de sex

dim.jpg

Erecţia matinală motivul pentru care bărbaţii se trezesc cu chef de sex
Erecţia matinală este un fenomen pur fiziologic, involuntar
foto: 123RF

Chiar dacă partenerul tău se trezeşte dimineaţa cu o erecţie, asta nu înseamnă că a avut vise erotice toată noaptea. Erecţia matinală este un fenomen pur fiziologic, involuntar.

Cele mai multe femei cred că bărbaţii sunt atât de obsedaţi de sex, încât nici când dorm nu îşi pot controla dorinţa şi, din acest motiv, se trezesc cu o erecţie. Nimic mai fals. Această reacţie a organismului masculin face parte din ciclu normal de somn. O explicaţie pentru erecţia de dimineaţă este faptul că în timpul fazei REM a somnului(este faza somnului în care se produc cele mai numeroase şi cele mai intense vise), anumiţi neurotransmiţători sunt opriţi în corp.

Atunci când neurotransmiţătorul cunoscut ca  "noradrenalină" scade, efectul imediat este creşterea circulaţiei la nivelul penisului, ceea ce conduce la erecţie. Pentru că există mai multe faze REM pe timpul nopţii, probabil că fiecare bărbat are mai multe erecţii când doarme, nu doar una dimineaţa.

Dar asta depinde foarte mult de calitatea somnului și s-ar putea ca aceste erecţii să nu aibă loc zilnic. Numărul și calitatea erecțiilor se micșorează odată cu vârsta, dar sunt adesea prezente mult după „vârsta de pensionare” , certificând bunăstarea sexuală a bărbaților în vârstă.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1