Ejacularea prematură, o dereglare sexuală ce poate afecta viaţa de cuplu. Iată câteva remedii pentru a o trata

ejaculare.jpeg

Ejacularea prematura o dereglare sexuală ce poate afecta viaţa de cuplu
Ejacularea precoce poate afecta viaţa de cuplu, întrucat bărbatul poate evita cu totul relaţiile sexuale, de frica respingerii sau jenă
foto: shutterstock

Ejacularea prematură poate afecta viaţa de cuplu, întrucât bărbatul poate evita cu totul relaţiile sexuale, de frica respingerii sau jenă. Bărbatul poate simţi că nu îşi satisface în mod adecvat partenera, astfel încât acesta va evita întâlnirile sexuale, de teama de a nu fi respins.

Majoritatea bărbaţilor nu vor discuta cu partenerele despre ejacularea precoce, astfel încât atunci când fac o nouă încercare sexuală, de multe ori femeia percepe greşit eşecul sexual. În timp, bărbatul va evita relaţiile sexuale din cauza ejacularii premature.

Ejacularea precoce este o dereglare sexuală ce presupune emisia prematură de lichid spermatic ca urmare a stimulării de scurtă durata a penisului înainte sau la scurt timp după penetrare. Netratată la timp, poate afecta viaţa intimă a celor doi parteneri.                                                   

Conform studiilor, peste 85% din cazurile de ejaculare precoce implică o componentă psihologică. Când vorbim de această disfuncţie, trebuie să avem în vedere că nu există un singur factor, ci o combinaţie de factori. Stresul, anxietatea de performanţă, lipsa comunicării, puternice conflicte emoţionale, reproşuri, resentimente, teama de intimitate determină şi menţin această tulburare.

Există soluţii pentru tratarea ejaculării premature în funcție de severitatea cazului. Majoritatea doctorilor recomandă terapia sexuală și psihoterapia pentru reducerea stresului și a anxietății. Însă există şi câteva remedii simple pe care le puteți încerca în intimitatea casei voastre.

 • Exerciții tip Kegel pentru întărirea mușchilor pelvici.
 • Schimbarea de ritm,  un exercițiu foarte ușor ce presupune încetinirea mișcării bazinului în timpul actului sexul pentru întârzierea ejaculării.
 • Metoda strângerii capului penisului. În timpul actului sexual, în momentul  în care simțiți că sunteți foarte aproape de climax (ejaculare), retrageți penisul din vagin și strângeți ușor capul până ce trece senzația.
 • Metoda opririi în mijlocul actului sexual. În clipa în care simțiți că vă apropiați de climax, opriți mișcarea din bazin, fără să retrageți penisul și așteptați ca senzația să treacă.
 • Un dialog sincer cu partenera de viață este recomandat. Discutați despre toate lucrurile care nu vă plac şi vă deranjează în pat.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • A dipărut pasiunea în cuplu

  Uneori uităm că sexul are un impact major asupra sănătății oricărei relații de cuplu. Dar se poate întâmpla și ca, fără să știm de ce, pasiunea să dispară. Dacă se întâmplă acest lucru, a venit momentul să analizăm modul în care comunicăm cu partenerul nostru.

 • De ce nu te lubrifiezi uneori în timpul sexului

  Lubrifierea vaginului nu este esenţială doar pentru desfăşurarea actului sexual, ci şi pentru sănătatea şi buna funcţionare a aparatului genital. Se întâmplă, din diverse motive, ca vaginul şi pereţii săi să nu mai fie capabili să se lubrifieze natural pentru a permite o desfăşurare armonioasă şi satisfăcătoare a actului sexual. Din păcate, această situaţie poate transforma momentul intim într-un adevărat calvar pentru femeie.

 • Nu te pierde pe tine atunci când eşti într-o relaţie

  Într-o relaţie, nu vei reuşi să ajungi la adevărata fericire atâta timp cât eşti dependentă de cel de lângă tine din toate punctele de vedere. Ambii parteneri ar trebui să aibă libertatea de a explora propriile interese şi pasiuni. Nu trebuie să faceţi totul împreună pentru a vă confirma că sunteţi un cuplu.

 • Infecţia sexuală extrem de periculoasă pentru ambele sexe

  O cauză importantă a infertilităţii, dar despre care nu auzi vorbindu-se foarte frecvent, este reprezentată de boli cu transmitere sexuală. Desigur, te vei gândi că nu este cazul tău, că eşti într-o relaţie monogamă şi încerci de ceva timp să râmâi însărcinată. Nu este chiar aşa. Există boli cu transmitere sexuală care evoluează silenţios şi care au efecte negative atât asupra fertilităţii feminine, cât şi celei masculine, după ani şi ani.