Efectele nocive ale fumatului asupra vieţii sexuale

tigara.jpg

Efectele nocive fumatului vieţii sexuale
Fumatul afectează procesul de erecţie
foto: 123RF

Bărbaţii care sunt dependenţi de tutun se pot confrunta cu impotenţă, pot întâmpina dificultăţi în atingerea orgasmului, pot suferi de infertilitate sau de disfuncţii erectile, avertizează specialiştii

Un studiu realizat de oamenii de știință australieni a arătat că dacă fumezi până la 20 de ţigări pe zi creşte riscul de impotenţă cu până la 24%, în comparaţie cu nefumătorii. Bărbaţii care fumează mai mult de 20 de ţigări pe zi au cu 40% risc mai mare de impotenţă decât nefumătorii. Un alt studiu a urcat acest procent la 50%.

Asociaţia Medicală Britanică a estimat că până la 120.000 de bărbaţi între 30 şi 40 de ani din Marea Britanie sunt impotenţi din cauza fumatului. Fumatul afectează procesul de erecţie. Afectează şi mecanismul valvelor care blochează sângele în penis, reduce volumul ejaculării, scade cantitatea de spermă şi afectează calitatea ei.

Aşadar,  cel mai bun lucru pe care îl poţi face ca să-ţi îmbunătăţeşti viaţa sexuală este să renunţi chiar acum la fumat.

Loading...

Citește și

 • strategii folosesc femeile pentru a atrage atenţia unui barbat

  De cele mai multe ori credem că bărbaţii fac prima mişcare, ceea ce nu este în totalitate adevărat. Sexologii au ajuns la concluzia că femeile sunt responsabile de fapt de iniţiativă, indiferent că e prin dans sau orice altă metodă de a-şi arăta disponibilitatea.

 • Egoismul nu isi are locul intr-o relatie de dragoste

  Cu siguranţă te-ai îndrăgostit de partenerul tău datorită lucrurilor pe care le aveţi în comun şi datorită modului în care el ţi-a câstigat sufletul. Şi odată ce te-ai amorezat, implicit te aştepţi ca el să aibă aceleaşi visuri şi planuri măreţe pe care le ai tu pentru relaţia voastră.

 • Sexul oral poate fi un adevarat pericol pentru sanatate

  Există o categorie de persoane care consideră că sexul oral este inofensiv, nu se protejează şi cred că prezervativul este util doar în cazul unui raport sexual normal. Că nu au de ce să îşi facă griji atâta timp cât sunt atente la igienă. Realitatea, însă, e cu totul alta: cele mai multe dintre infecţiile intime se pot transmite şi prin contact oral.

 • Aspectul fizic nu este cel mai important in intimitate

  Sunt destul de multe femei care se gândesc de două ori dacă să iniţieze sau nu o partidă de amor doar pentru că nu au încredere totală în aspectul lor fizic. Cu această atitudine pot rata un moment excitant şi relaxant alături de partener. Sexul trebuie să fie ceva plăcut şi spontan, nu ceva programat sau menit să vă stânjenească.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1